Johaug ei tahtnud Tokyo suveolümpiale jõuda: mul pole seal midagi teha!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NEWS AGENCY

Möödunud nädalavahetusel osales suusakuninganna Therese Johaug Norras Tokyo olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlustel. Seda nimelt 10 000 meetri jooksus, mida ta on teinud viimastel aastatel oma peaala kõrvalt. Olümpianorm jäi küll saavutamata, kuid nüüd selgitas norralanna asjaolusid.

Johaugi ajaks märgiti 31.32,88 ning olümpianormist jäi teda lahutama 7,88 sekundit. Küll parandas ta oma möödunud aasta tippmarki pea kaheksa sekundi võrra ehk sellega jäi norralanna väga rahule.

«Olümpianormist jäi samal ajal nii napilt kui ka palju puudu. Samas oli tulemus palju parem kui eelmisel suvel,» selgitas Johaug Norra meediale ja tunnistas, et tegelikult poleks ta soovinudki normatiivi täita.

«Ei oleks tahtnud kvalifitseeruda, sest minu arvates pole mul suveolümpiamängudel mitte midagi teha. Kui oleksin soovinud sinna jõuda, siis läbinuks hoopis teise ettevalmistuse. Minu ülesanne on edukalt esineda 2022. aasta kevadel toimuvatel Pekingi olümpiamängudel ja jooksime ei kuulu otseselt treeningkavva. Teen seda lihtsalt harjutuskordade mitmekülgsuse pärast,» lõpetas Johaug.

Johaugi aeg oli ikkagi üsna müstiline, sest näiteks Eesti naiste rekord 10 000 meetri jooksus on 32.47,86 ning kuulub 1988. aastast Sirje Eichelmanni nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles