Heiko Rannula: esimesest viskest oli karta, et täna pole meie päev

Ville Arike
, reporter
Copy
Pärnu meeskonna peatreener Heiko Rannula.
Pärnu meeskonna peatreener Heiko Rannula. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskond oli Eesti meistrivõistluste finaali kahes esimeses mängus heidelnud suursoosiku BC Kalev/Cramoga kui võrdne võrdsega, ent tänases kolmandas kohtumises ei suudetud vastupanu osutada ja kaotati 53:68. Peatreener Heiko Rannulale sai asi kiirelt selgeks.

«Esimesest viskest alates oli karta, et täna pole meie päev,» ütles Rannula. Mis esimesel viskel toimus? Lahtihüppe võitnud Pärnu toimetas palli Märt Rosenthalile, kes oli kolmapäeval peetud eelmises kohtumises tabanud sajaprotsendiliselt, sealhulgas kolmeseid 3st 3. Nüüd sai ta taas kaugviske vabalt teele saata, kuid see ei tabanud korvirõngastki...

Kalevil vastas kohe korviga Devin Thomas ja järgnenud kiirrünnakul tabas kolmese Tanel Kurbas. Peagu oli seis 9:2 ja Rannula pidi kiirelt aja maha võtma. Korra vähenes vahe kahele punktile, ent Kalev võitis teise veerandaja koguni 26:9 ja juhtis suureks vaheajaks 23 punktiga.

«Me polnud täna valmis mängima nii nagu Kalev/Cramo vastu on vaja. Kogu põhimeeste punt, kes eelmistes mängudes mängis 30 minuti ringis, oli kollektiivselt tühi. Eelmised heitlused nõudsid palju nii füüsilist kui ka vaimuenergiat. Iga asi on kahepoolne. Meie olime varasemaga võrreldes veidi pehmemad, Kalev jällegi agressiivsem ja energilisem,» jätkas Rannula.

Ta saatis teisel poolajal üsna kiirelt väljakule ühe vahetusmehe teise järel, hakates varakult mõtlema esmaspäeval kodusaalis peetavale seeria neljandale mängule. Põhimeestest kogusid enim mänguminuteid - 22 - Edon Maxhuni ja Lauris Blaus.

«Kindlasti pole me alla andnud,» rõhutas Rannula. «Niisuguseid äravajumisi on tulnud sisse ka palju kõrgemal tasemel mängitavates seeriates. Kosume ja arvan, et suudame kodus lahingu anda. Oleme võitlejad, võitleme ses finaalseerias lõpuni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles