ANALÜÜS ⟩ Nii juhtub, kui VTB Ühisliiga meeskond veidi juurde paneb ja «lihtsurelik» järele annab

Ville Arike
, reporter
Copy
Marcus Keene (palliga) mängis nii Märt Rosenthali kui ka teised pärnakad selgelt üle.
Marcus Keene (palliga) mängis nii Märt Rosenthali kui ka teised pärnakad selgelt üle. Foto: Mihkel Maripuu

Kaks esimest mängu olid kodusesse korvpallifinaali toonud põneva intriigi, mis on alale mõistagi ainult hea. Kahju vaid, et see kõik jääb publikul nägemata - mine tea, ehk suutnuks pärnakad kolmapäeval kodus täismaja toel samuti BC Kalev/Cramo vastu võidu noppida? Laupäeval Tallinnas peetud kolmanda kohtumise järel tuleb aga nentida: «Tere tulemast reaalsusesse tagasi!» Kalev juhib seeriat 2:1, kullast lahutab üks võit.

Kui lüüa lahti VTB Ühisliiga hooaja tulemuste lehekülg, leiab seal Kalevi võidud Euroliiga klubide Moskva CSKA ja BC Himki ning Meistrite liigas kaheksa parema meeskonna finaalturniirile jõudnud Nižni Novgorodi üle. Tõsi, koduse Eesti-Läti liiga põhiturniiril kaotati Pärnu Sadamale ja Rapla Avis Utilitasele. Ent Ühisliigas saadi 24 mängust kõigi hooaja jooksul kerkinud probleemide kiuste kokku ikkagi 9 võitu ning see näitab ära kalevlaste potentsiaali.

Kogu austusest ülejäänud Eesti klubide vastu kuuluvad nad Kaleviga võrreldes nii-öelda «lihtsurelike» hulka. Neist kellelgi pole tänavusest hooajast rahvusvaheliste mängude kogemusi, kui välja arvata Pärnu ja Rapla osalemine Eesti-Läti liiga finaalturniiril. Pärnakad piirdusid seal ühe mänguga, veerandfinaalis tuli tunnistada Ogre paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles