Teepuhastaja rolli täitev Ogier loodab salajase abimehe peale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier (paremal) koos FIA presidendi Jean Todtiga.
Sebastien Ogier (paremal) koos FIA presidendi Jean Todtiga. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Autoralli MM-sarjale lüüakse sel nädalal uuesti hääled sisse, kui rallikarussell siirdub Portugali. MM-sarja üldliidrina läheb hooaja neljandale etapile vastu seitsmekordne maailmameister Sebastien Ogier (Toyota).

Kuna tegemist on kruusaralliga, tuleb prantslasel suure tõenäosusega esimesel võistluspäeval teistele teed puhastada. Lahtilükkamist ootab kokku kaheksa kiiruskatset või veelgi täpsemalt 122,88 kilomeetrit 337,51st. 

Ogier on sellest mõistagi teadlik, kuid ta loodab, et asjalood siiski päris nii hullud pole. «Sel korral tuleb meil tõesti ilmselt keerulistes tingimustes teepuhastajaks kehastuda, aga Portugal on koht, kus võib sel ajal ka vihma sadada. Seega loodame loomulikult selle peale,» vihjas prantslane Toyota meeskonna võistluseelses teates nõnda ilmataadi võimalikule toele.    

Kui vihma tõesti tuleks, oleks see teiselgi viisil vesi Ogier' veskile. «Meie rallieelne test möödus üsna märgades oludes. See aga tähendab, et ma pole uute Pirelli rehvidega kuivades oludes liiga palju sõitnud. Nagu me teame, siis rehvivalikuga täppi panek ja rehvide säästmine on sellistel rallidel väga oluline,» sõnas prantslane, kelle jaoks on Portugali ralli teistest võidukihutamistest veidi erilisem.

Nimelt saavutas ta justnimelt seal 2010. aastal oma esimese võidu WRC-s. Hiljem on prantslane Portugalis triumfeerinud veel neljal puhul seega sel nädalavahetusel hakkab Ogier jahtima kuuendat esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles