Talvel ilusa medalisaju põhjustanud suusaorienteerujate uus juhendaja tuleb Rootsist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mattias Johansson
Mattias Johansson Foto: Kaisa Rooba

Tänavustelt maailmameistrivõistlustelt üheksa medalit võitnud Eesti suusaorienteerumise koondist asub juunist juhtima senine Rootsi juunioride koondise peatreener Mattias Johansson (31).

Viimased aastad Johanssoni käe all treeninud Rootsi juuniorid olid veebruari lõpul Käärikul toimunud MMil väga edukad võites kolm kulda, kaks hõbedat ja ühe pronksi ning noppides lisaks veel kolm esikümnekohta.

«Olla mõne teise riigi koondise treener tundub väga põnev väljakutse. Eesti ja siinne suusaorienteerumise koondis jätsid mulle väga hea mulje, mõjutades oluliselt minu otsust kandideerida koondise peatreeneri ametikohale,» sõnas Johansson pärast konkursi võitmist.

«Minu eesmärk on, et kõik koondislased areneksid nii heaks kui nende eeldused lubavad. Tunnen, et midagi suurt on teoksil ja seda (siiani tehtud) tööd tuleb jätkata!» jätkas rootslane, kellega sõlmiti kaheaastane leping.

Eesti Orienteerumisliidu tegevjuhi Maret Vaheri sõnul hakkab Johansson peatreeneri ülesandeid täitma nii noorte, juunioride kui ka täiskasvanute koondises.

«Peatreener peab tagama Eesti rahvuskoondise eduka esinemine rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, koondiste ettevalmistuse kava koostamise ja koordineerimise koostöös sportlaste isiklike treeneritega, treeninglaagrite planeerimise ja läbiviimise,» loetles Vaher juhendaja ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles