Meister Kalev ja hõbeda saanud Pärnu olid ühtviisi õnnelikud

Ville Arike
, reporter
Copy
Võidukas BC Kalev/Cramo meeskond, esiplaanil kapten Martin Dorbek.
Võidukas BC Kalev/Cramo meeskond, esiplaanil kapten Martin Dorbek. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria neljandas mängus alistas BC Kalev/Cramo Pärnus kohaliku Sadama 96:70 ja võitis mängudega 3:1 kuldmedalid. Seekord oli tegemist ühe harva juhuga, kui kaotaja oli sama õnnelik - pärnakatele tähendas hõbe samuti tõelist võitu.

Kalev triumfeeris viiendat korda järjest - viimati jäädi kullata 2015. aastal, mil finaalis kaotati Tartu Ülikool/Rockile. Just viiendat korda, mitte viiendat aastat, sest eelmisel aastal jäi hooaeg pooleli ja medaleid välja ei mängitud. Peatreener Roberts Štelmahers ja meeskond said nii-öelda teisel katsel kulla kätte. «Kaks viimast hooaega on olnud väga erilised ja medal seetõttu väga kallis. Hooaeg läks sajaprotsendiliselt täkkesse, võitsime kõik, mida võita andis,» viitas Štelmahers ka Eesti-Läti liigale.

VTB Ühisliigas play-off'i jõuda küll ei õnnestunud, kuid Kalevi loots meenutas, et mitmes mängus tuli läbi ajada kaheksa mehega ning saadud üheksa võitu on tema hinnangul «väga palju». «Ka praeguses finaalseerias ei saanud paljud mehed mängida. Aga hiljem ei vaata seda keegi. Olen meeskonna üle väga rõõmus! Pidime finaalseerias sajaprotsendiliselt pingutama, vastas olid hästi treenitud, kõvasti võitlevad mehed,» lisas Štelmahers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles