Video ⟩ Ralliässad läksid reeglite rikkumise pärast tülli

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nasser Al-Attiyah (vasakul) ja  Carlos Sainz.
Nasser Al-Attiyah (vasakul) ja Carlos Sainz. Foto: BRAIS LORENZO/EPA

Carlos Sainz ja Nasser Al-Attiyah pidasid Twitteris avaliku sõnasõja, sest viimane lõikas Andalusia rallil julmalt rada.

FIA maastikuralli meistrivõistluste etapi võitis Toyota Hiluxiga kihutanud Al-Attiyah, Miniga sõitnud Sainz kaotas talle vaid 11 sekundiga.

Ent viimasel kiiruskatsel sai Al-Attiyah hakkama korraliku sigadusega, kui lõikas ühte kurvi. See on isegi leebelt öeldud, sest tegelikult lõikas Katari ralliäss tervet lõiku.

Ralli järel jagas Sainz Twitteris videot Al-Attiyah määrustevastasest tegevusest ning kritiseeris konkurenti.

«Mulle valmistas pettumust selle video nägemine, mis on filmitud ralli viimaselt kiiruskatselt. Nasseri kaliibriga sõitja ei pea võidu nimel võitlemiseks rada lõikama. Eelmisel aastal tegi ta midagi sarnast. Tänavu andsid korraldajad (ASO) selge sõnumi, et rajakaarti tuleb järgida, vastasel korral seistakse silmitsi tõsiste karistustega. Kahjuks määrasid kohtunikud (FIA) talle vaid kaheminutilise karistuse, mis on vastuolus sellega, mida koosolekutel räägiti,» kirjutas Sainz.

«Andalusia ralli sõidetakse põllumajandusaladel, eramaadel ning kaitsealadel. Raja lõikamine on ebasportlik ja seab ralli toimumise tulevikus ohtu. Kuid veelgi hullem, see seab ohtu ka pealtvaatajad ja teised võistlejad. Sellised asjad ei tee meie spordile head. Loodetavasti seda enam ei juhtu,» jätkas Sainz.

Kolmekordset Dakari ralli võitjat Al-Attiyahi ajas Sainzi postitus vaid naerma. «Ära ole pettunud,» vastas ta.

Seejärel tuhnis Al-Attiyah veidi minevikus ning leidis video 2017. aasta Baja Aragóni maastikurallist, kus Sainz tegi täpselt sama ehk lõikas rada. Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles