Eneli Jefimova on EMi aegade kiireim 14-aastane rinnuliujuja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Sander Ilvest / Postimees

14-aastane Eesti ujumistalent Eneli Jefimova kirjutas end lõpuks ka Euroopa meistrivõistluste rekordite raamatusse. Nimelt sai temast ajaloo kiireim omavanune 100 meetri rinnuliujuja.

Eile toimunud EMi poolfinaalis püstitas Jefimova võimsa Eesti rekordi, kui talle märgiti protokolli aeg 1.06,47. Sellega tagas ta endale kahe poolfinaali peale seitsmenda koha ja võimaluse ka finaalis ujuda. Varasem Eesti rekord ajaga 1.06,82 kuulus samuti Eneli nimele.

Lisaks Eesti rekordile sai Jefimova endale ka veelgi uhkema tiitli. Temast sai täiskasvanute EMi kõigi aegade kiireim 14-aastane ujuja. U18 arvestuses tõusis ta 14. kohale, kuid seal peab arvesama asjaolu, et enamik on neist mitu aastat eestlannast vanemad.

Eestlanna aeg oli nõnda muljet avaldav, et sellega tulnuks ta 2019. aastal juunioride MMil maailmameistriks. Täiskasvanute seas teeninuks ta nii viimastel olümpiamängudel Rios kui ka 2019. aasta MMil Lõuna-Koreas viienda koha.

Jefimoval on võimalus enda aega veel ka parandada. Rinnuliujumise finaal peetakse juba täna õhtul kell 19.25 ning Postimehe vahendusel on seda võimalik jälgida otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles