Heiki Nabi: saan hakata treenima ja loodan juunis võistelda

Ville Arike
, reporter
Copy
Heiki Nabi saab naasta maadlusmatile.
Heiki Nabi saab naasta maadlusmatile. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Olümpiakomitee (EOK) poolt nimetatud sõltumatu dopinguvastane distsiplinaarkolleegium tühistas positiivse dopinguproovi andnud maadleja Heiki Nabi ajutise võistluskeelu. Nabi rõõmustas, et saab nüüd harjutada nii nagu varem ja hakata kaotatud aega tasa tegema.

Nabi sai uudise teada teisipäeva õhtul. «Saan nüüd hakata pingevabalt treenima. Kolm väärtuslikku kuud on minult röövitud, kaks kuud on olümpiani jäänud. Püüan tasapisi taastada võistlusvormi,» ütles Nabi Postimehele.

Veebruari keskel sai Nabi teada, et tema jaanuaris antud dopinguproovist on leitud keelatud ainet letrosooli. Nii tema A- kui ka B-proov olid positiivsed. Nabi ja tema kaitsetiim rõhuvad aga asjaolule, et letrosooli kogus organismis oli imeväike, see aine ei sattunud organismi teadlikult ja mõju sportlikule sooritusele on olematu.

«Võin nüüd harjutada, teha kõike nii nagu varem. Palju võistlusi pole olümpia eel enam jäänud, loodan treeningutega saada piisavalt palju maadlustunnetust ja mõnel võistlusel osaleda,» lausus Nabi.

Ta hoiab rahvusvahelisel kalendril silma peal ning on kalendris ära märkinud juuni keskpaigas Poolas peetava võistluse. 

Samas on Nabi ajutine võistluskeeld tühistatud ainult menetluse ajaks. Võistelda saab Nabi menetluse ajal vaid juhul, kui võistluste korraldajad seda lubavad. Nabi usub, et kui kehtivat võistluskeeldu pole, pole ka võistluste korraldajatel põhjust hakata talle takistusi tegema.

Millal võtab distsiplinaarkolleegium Nabi osas vastu lõpliku otsuse, pole teada. Tõenäoliselt ei juhtu see enne juunikuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles