Särav olümpiahetk ⟩ Jaanson sõudis sihikindlusega olümpiamedaliteni

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral meenutame kohe mitmeid olümpiamänge korraga, sest juttu tuleb Jüri Jaansonist.

Eesti läbi aegade parim sõudja Jaanson on Eesti spordi suur legend. Esimest korda võistles ta olümpial 1988. aastal Soulis, kui oli ühepaadil kaheksas ja viimast korda 20 aastat hiljem Pekingis, võites koos Tõnu Endreksoniga paarisaeruliste kahepaadil hõbemedali.

Seega võistles ta olümpiamängudel kokku kuuel korral. 1990. aasta maailmameister kuulus olümpiamängudel pidevalt soosikute hulka, kuid medalist jäi alati midagi puudu, Souli olümpiale järgnes Barcelona viies koht, Atlantas oli täielik põrumine ja 18. koht, Sydneys kuues tulemus.

Kuid Ateena olümpial tuli oodatud medal – 38-aastane Jaanson võitis norraka Olaf Tufte järel hõbeda.

Oma teise olümpiahõbeda võitis ta neli aastat hiljem, kui 42-aastane Jaanson sõudis end koos Endreksoniga Pekingi olümpial medalimeeste sekka.

Jaanson tõestas veelkord, et kui mehes on sisu, siis tulevad ka oodatud tulemused.

«Ma olen rahul, et suutsin endast kõik anda nendes rasketes oludes, sest vahetult enne meie sõitu hakkas vastutuul puhuma,» selgitas Jaanson pärast hõbeda võitu Pekingis. «Suutsime Tõnuga sellest üle olla ja sõitsime oma sõidu, kullast ei ole vaja rääkida, sest kulla said paremad mehed. Mina andsin kõik, mis mul sees oli, ja ma olen selle sõiduga väga rahul.»

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles