VIDEO ⟩ CSKA peatreenerit ähvardas Eesti kohtuniku füüsilise mõjutamise eest diskvalifitseerimine

Ville Arike
, reporter
Copy
Moskva CSKA peatreener Dimitris Itoudis pääses siiski karistuseta.
Moskva CSKA peatreener Dimitris Itoudis pääses siiski karistuseta. Foto: Maksim Konstantinov/ZUMAPRESS.com

Üleeile peeti korvpalli VTB Ühisliiga ajaloo ägedamaid mänge, poolfinaalseeria teises kohtumises alistas Peterburi Zenit kodusaalis Moskva CSKA teisel lisaajal 107:104. Sündmuste keerises oli ka üks eestlane, kes eile sattus Venemaa meedias tähelepanu keskmesse.

Nimelt kirjutas komissar Vladimir Hlopikov mänguprotokolli, et CSKA peatreener Dimitris Itoudis mõjutas pärast kohtumise lõppu kohtunikku füüsiliselt. Ajaleht Sport-Ekspress avaldas uudise, et Ühisliiga vaatab juhtunu läbi ja Itoudist võib oodata ühemänguline keeld.

Kõneks olnud kohtunik on Eesti kogenuim vilemees, aastaid Ühis- ja Euroliiga mänge vilistanud Aare Halliko.

Mõjutustegevuse kohta leidub mitu videot, asi nägi välja nõnda:

Ja teise nurga alt:

Neist viimase säutsu kommentaariks kirjutas portaali championat.com ajakirjanik Semjon Galkevitš: «Kõik oli pärast mängu sõbralik. Itoudis lihtsalt küsis kohtunikult, kas too täna öösel uinuda saab. Mingit liigset kontakti polnud. Mingit diskvalifitseerimist ei saa siit tulla.»

Komissar Hlopikovi raporti ja videomaterjalidega tutvunud Ühisliiga direktoraatdi ehk sisuliselt distsiplinaarkomisjoni ametlik otsus kõlas järgmiselt: «CSKA klubi sai meeskonna peatreeneri Dimitris Itoudise poolt pärast poolfinaali Zenit - CSKA teist mängu kohtunikuga sooritatud verbaalse kontakti eest hoiatuse.»

Sport-Ekspress pealkirjastas uudise niimoodi: «VTB Ühisliiga ei diskvalifitseerinud Itoudist kohtunike füüsilise mõjutamise eest.»

Postimees uuris Hallikolt, kas Itoudis küsis tõepoolest uinumise kohta. Tegemist oli siiski portaali championat.com ajakirjaniku fantaasia viljaga.

«Eks ta mängust midagi tahtis rääkida, aga ütlesin talle, et me rohkem ei suhtle. Ka oli saalis suur lärm, raske oli midagi kuulda,» selgitas Halliko.

Mäng ise tõi selgelt välja olukorra, kus Itoudis Hallikoga rahul polnud. Nimelt vilistas too 15 sekundit enne esimese lisaaja lõppu CSKA 87:84 eduseisul vea Ivan Uhhovile, kes takistas kolmepunktiviskele läinud Zenidi snaiprit Billy Baronit, liikudes õhku hüpanud vastasele otsa. Seda olukorda näeb mänguvideost (alates 2:20.00):

Nagu eespool öeldud, oli mäng Ühisliiga ajaloo ägedamaid ja tasub täispikkuses järelevaatamist. Seeria seis on viigis 1:1, kaks järgmist kohtumist peetakse homme ja esmaspäeval Moskvas. Finaali saab kolme võiduga.

Zenidi ja CSKA matš on tuline ja kirglik. Rünnakul on CSKA pallur Will Clyburn.
Zenidi ja CSKA matš on tuline ja kirglik. Rünnakul on CSKA pallur Will Clyburn. Foto: Maksim Konstantinov/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Teises paaris juhib Kaasani Unics tänu võõrsil saadud võitudele Krasnodari Lokomotiv-Kubani vastu 2:0 ja võib pühapäeval kodus peetavas kolmandas mängus kindlustada finaalikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles