Andrea Adamo: kõik läheb veel hästi. Aga kui ka ei lähe, pole see maailma lõpp

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hyundai autoralli tiimipealikul Andrea Adamol jäi Portugali MM-rallil seljataha väga närviline nädalavahetus. Tema hoolealused võinuks teenida kolmikvõidu, ent lõpuks jõudis esikümnesse vaid üks piloot. 

Esimese kuue kiiruskatse järel oli seis ideaalne: juhtis Dani Sordo, teine oli Thierry Neuville ja kolmas Ott Tänak. Hyundai trio mahtus 10 sekundi sisse. Lähim jälitaja, Toyota sõitja Elfyn Evans jäi Tänakust maha juba 11,7 sekundiga. 

Seitsmendal katsel pudenes aga kõrgest mängust Neuville, kes tegi sõiduvea ja lõhkus masina. Päeva lõpuga muutus veel nõnda palju, et Tänak tõusis liidriks, Evans tema kannule ja Sordo püsis kolmandal real.

Laupäeval kasvatas eestlane muudkui edu, kaks järgmist pidasid heitlust omavahel. 

Järgmisele Hyundai mehele sai saatuslikuks 14. katse. Siiani teadmata põhjustel purunes Tänaku auto vedrustus ning ta pidi võistluspäeva pooleli jätma. Lõpuni jäi tiimist rivvi vaid Sordo, kes Evansi järel teisena üle finišijoone veeres. 

Tänak ja Neuville noppisid punktikatselt lohutuseks kahe peale üheksa lisasilma, ent suurt rõõmu see mõistagi ei valmistanud.

«Tänu Danile ja [kaardilugejale] Borja Rozadale saime teise koha kätte, ent võistluse algus lubas palju enamat. Meil oli väga hea võimalus võistkondlikult tugev tulemus saavutada, ent erinevatel põhjustel see ei õnnestunud,» ütles Adamo pressiteates.  

«Nüüd peame säilitama motivatsiooni ja üritama end koguda järgmiseks etapiks. Kogu tiim on viimastel kuudel kõvasti vaeva näinud. Oleme võidelnud erinevate piirangute ja muude raskustega. Võistkond väärinuks siit rallilt enamat. Näitasime, et auto on piisavalt kiire.»

Vigade paranduseks avaneb võimalus juba veidi vähem kui kahe nädala pärast Sardiinias. «Peame seal saama parema tulemuse. Küll kõik lõpuks hästi läheb. Aga kui ka ei lähe, pole see maailma lõpp,» resümeeris tiimipealik. 

Individuaalne üldseis nelja etapi järel:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 79
2. Elfyn Evans (Toyota) 77
3. Thierry Neuville (Hyundai) 57
4. Ott Tänak (Hyundai) 45
5. Kalle Rovanperä (Toyota) 41
6. Takamoto Katsuta (Toyota) 36
7. Dani Sordo (Hyundai) 29
8. Craig Breen (Hyundai) 24

Võistkondlik üldseis:

1. Toyota 183
2. Hyundai 146
3. M-Sport 64
4. Hyundai 2C 28

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles