Keenia rallil tuleb starti 91-aastane Poola legend

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sobiesław Zasada.
Sobiesław Zasada. Foto: Wikimedia Commons / Jzdzarski

Juuni teises pooles toimuval Keenia rallil saab näha tõelist eksootikat. Siinkohal ei pea me silmas aga Safari loodust ja loomi, vaid hoopis Poola rallilegendi Sobiesław Zasadat, kes kavatseb 91-aastaselt(!) võidukihutamisel startida. 

Vitaalne vanahärra andis oma plaanidest teada ajakirjanik Patryk Mikiciukile ning praeguseks kihab sellest kogu Poola spordimeedia. 

«Kui ma sain 90, siis mu elu alles algas,» vahendab Sportowe Fakty endise Euroopa ja Poola meistri sõnu. «Olen varemgi Safari rallidest osa võtnud, see saab olema mu üheksas start,» jätkas viimati 1997. aastal Keenia teedel kihutanud Zasada. Juba toona oli ta 67-aastane.

«See oli juba toona üks raskemaid võistlusi maailmas. Tegemist oli suure ralliga. Sealses Aafrika osas olid väga halvad teed, aga see on ka see põhjus, miks see jätkuvalt tõmbab. Tänapäevane ralli pole kindlasti enam see, mis vanasti, kuid ma lihtsalt tahan näha ka praegust Safarit,» selgitas poolakas, kelle roolida saab olema Ford Fiesta Rally3 masin. 

Zasada on 11-kordne Poola meister, lisaks on tal autoralli EM-sarjast ette näidata kolm kuld- ja kolm hõbemedalit. Erinevate rallide peale on tal ette näidata vähemalt 148 võidutrofeed.

1978. aastal Keenia rallil kuuendana üle finišijoone tulles oli ta esimene sõitja, kes noppis MM-sarjas Mercedes-Benzile punkte. Viimati istus vitaalne vanahärra ralliauto rooli 2019. aasta novembris, kui kihutas Euroopa Bison rallil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles