Venemaa hokikoondis sai MMil šokk-kaotuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Slovakkia mängumehed suurt võitu tähistamas.
Slovakkia mängumehed suurt võitu tähistamas. Foto: Natalia Fedosenko/Natalia Fedosenko/TASS

Riias toimuval jäähoki MMil jätkuvad üllatused. Sedapuhku suutis A-alagrupis saada Slovakkia 3:1 jagu Venemaast.

Seni olid mõlemad meeskonnad alustanud MMi kahe võiduga. Kui Venemaa oli saanud jagu Tšehhist (4:3) ja Suurbritanniast (7:1), siis Slovakkia alistas eelnevalt Valgevene (5:2) ja samuti Suurbritannia (2:1).

Venemaa tuli selgelt tänasele kohtumisele vastu üleolevalt ning ilmselt eeldasid veidi kergemat lahingut. Slovakkia alustas aga avavilest alates meeletult füüsilist võitlust ning see tõi ka kokkuvõttes edu.

Pärast väravateta lõppenud avakolmandikku avas Slovakkia mänguskoori teise perioodi 10. minutil, kui osavalt suunas litri väravasse Slovakkia kõrgliigas mängiv Milos Kelemen. Venemaa vastas aga väga kiiresti, sest kohe pärast kaotusseisu jäämist teenitu ülekaal, mille realiseeris NHLis mängiv Alexander Barabanov, kelle uisust võttis löök suunamuutuse.

Viimasel kolmandikul suutisid tabamuste eest hoolitseda ainult Slovakkia koondislased. Esmalt realiseeris kuus minutit enne normaalaja lõppu enamuse Tšehhi kõrgliigas leiba teeniv Martin Gernat ja mängu lõpetas kogenud kapteni Marek Daloga vise tühja väravasse.

Venemaa tunnistas seejuures viimati Slovakkia paremust jäähoki MMil 2004. aastal.

Slovakkial on nüüd A-alagrupis koos üheksa punkti, millega hoitakse ka esikohta. Venemaal on koos kuus silma, millega jagatakse Šveitsiga teist kohta, kuid šveitslastel on üks mäng vähem peetud.

Teised kohtumised:

Läti - Itaalia 3:0

Tšehhi - Valgevene 3:2, LA

Saksamaa - Kanada 3:1

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles