Kanada päästeoperatsioon jätkub: jäähoki suurriik pani MMil Kasahstani kindlalt paika (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kanada jäähokikoondis.
Kanada jäähokikoondis. Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Kanada tegi enda elu jäähoki MMil väga keeruliseks, kui turniiri Lätis alustati kolme järjestikulise kaotusega. Edasi on saadud kaks võitu, millest viimane tuli 4:2 tulemusega lähikonkurent Kasahstani üle.

Kanada vajas pärast kolme kaotust MMil kindlalt järgmisest neljast lahingust võite ja eelkõige normaalajal. Kui päästeoperatsiooni alustati 4:2 võiduga Norra üle, siis täna saadi jagu ka Kasahstanist, kuid ikkagi tekitati fännidele närvikõdi.

Kanada alustas kohtumist suurepäraselt, sest 22. minutiks oldi juba 2:0 juhtimas. Näis, et täna ei tekigi probleeme võidu noppimisega, kuid nõnda ei arvanud kasahhide ründaja Nikita Mikhailis. KHLis mängiv ründaja lõi nii teise kui ka kolmanda kolmandiku alguses värava, millega mänguseisu ka viigistas.

Lõppsõna jäi sedapuhku ikkagi Kanadale. 12 minutit enne normaalaja lõppu realiseeris Kanada hea kombinatsiooni Cole Perfetti. Kaks sekundit enne kohtumise lõppu vormistas lõpptulemuseks 4:2 Connor Brown, kes litri tühja Kasahstani väravasse lükkas.

Tänase võiduga on Kanadal nüüd viie mänguga kogutud B-alagrupis kuus punkti, millega ollakse endiselt kuuendal kohal, kuid konkurendid tulid oluliselt lähemale. Neljandast ehk viimasest veerandfinaalikohta hoidvast Lätist jäädakse punkti kaugusele, kuid lätlastel on üks mäng vähem peetud. Seitse silma on ka Kasahstanil, kes langes viiendale positsioonile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles