Levadia ja Legioni pöörane duell: viis väravat, üheksa kollast kaarti ja kahemeheline vähemus

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Levadia mehed väravat tähistamas.
Levadia mehed väravat tähistamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti jalgpalli meistriliigas panid tõelise lahingu püsti Tallinna Legion ja Tallinna FCI Levadia. Neist viimane võitis 3:2, ehkki lõpetas mängu üheksakesi.

Tõele au andes tundus, et Levadia suutis mängu ära teha avapoolajaga. Robert  Kirss viis nad 12. minutil juhtima ning 43. minutil kahekordistas Zakaria Beglarišvili penaltipunktilt eduseisu.

Siis hakkas aga juhtuma. Levadia keskkaitsja Anton Tolordava teenis seitsme minutiga kaks kollast kaarti ja saadeti 53. minutil duši alla. Vähemusest hoolimata suutis Mark Oliver Roosnupp aga Levadia 60. minutil 3:0 juhtima viia.

Sellest kaks minutit hiljem teenis otse punase kaardi Levadia teine keskkaitsja Luka Lukovic. 73. minutil lõi Sander Puri Legioni kasuks ühe tagasi ning kuus minutit hiljem suutis jala valgeks saada ka Igor Košman, ent rohkemaks polnud Legionil jõudu.

Lisaks kahele punasele kaardile näitas väljakukohtunik Kristo Tohver tervelt üheksat kollast kaarti.

Kell 16 pandi pall mängu Tallinna Flora ja Viljandi Tuleviku vahel. Pealinlased viis juhtima 31. minutil penalti realiseerinud Henri Välja ning teist poolaega domineeris Flora täielikult, Tuleviku arvele jäid vaid mõned väga optimistlikud kauglöögid. Kohtumise lõppskoori vormistasid Henrik Pürg ja Rauno Sappinen.

Kell 13 alanud Paide Linnameeskonna ja Narva Transi kohtumise saatus otsustati 84. minutil, kui mitmekülgne poolkaitsja Karl Mööl lõi oma liigahooaja teise tabamuse. Söödupunkti sai kirja Ghanast pärit keskkaitsja Ishaku Konda. Paide jaoks on tegemist teise järjestikuse võiduga.

Premium liiga tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles