Laas on kogunud enesekindlust ja osavust, üldvõidu võtnud Lauk maadles probleemidega

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Päeva võitja Martin Laas ületamas finišijoont.
Päeva võitja Martin Laas ületamas finišijoont. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna sõideti Tour of Estonia 162 km pikkune teine etapp Tartu GP, mille võitis taaralinnast pärit Martin Laas.

Bora-Hansgrohe profitiimis, mis kuulub rattamaailma kõrgliigasse, leiba teeniv Eesti koondislane edestas kolme sekundiga poolakaid Adrian Banaszeki ja Maciej Paterskit.

Laasi sõnul olid tänaseks päevaks koondisel plaanid tehtud, aga polnud veel päris kindel, kuidas see kõik välja nägema hakkab, vahendab pressiteade. «Laugil oli lihtsalt vaja koos esimestega lõpuni jõuda. Teised kõik pidime sõitu tegema ja võib öelda, et meil läks väga hästi, olime koguaeg heas seisus ja ei tekkinud kehva olukorda. Kordagi polnud tunnet, et sõit hakkab käest ära libisema või raskeks minema,» selgitas Laas.

Tema sõnul oli tunne hea ja Lossi tänava tõus sobis talle hästi. «Eks mu tase on ka paari viimase aastaga tõusnud, see kindlasti mängib ka rolli. Olen Belgia raskeid sõite varem ka sõitnud ja see andis enesekindlust ning osavust juurde,» nentis ta.

Eilse 193 km pikkuse Tallinn-Tartu sõidu võitnud Karl Patrick Lauk kaotas täna Laasile kümme sekundit, kuid säilitas sellest hoolimata minituuril esikoha.

Teist korda Tour of Estonia üldvõidu võtnud Lauk tunnistas, et Tartu GP ajal juhtus mitmeid tehnilisi äpardusi ja kõik ei läinud nii, nagu plaanitud. «Kohe sõidu alguses pidin võtma varuratta, sest pidurid kadusid ära ja siin ilma nendeta kuidagi ei saa.

Eks varurattal oli üsna ebamugav, aga harjusin ära. Viimasel paaril ringil ei töötanud ka varurattal enam käigud hästi, sest aku sai tühjaks,» selgitas Lauk. «Lõpp hea, kõik hea. Eks see rahulolu jõuab kohale natukene hiljem,» rääkis Lauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles