VIDEO ⟩ Raskelt kukkunud 19-aastane mootorrattur suri haiglas

Copy
Ajal, mil Jason Dupasquier vajas vahetult pärast kukkumist arstiabid, tegid rajaturvajad kindlaks, et raskes seisus šveitslane ei jää ühegi kaamera ette.
Ajal, mil Jason Dupasquier vajas vahetult pärast kukkumist arstiabid, tegid rajaturvajad kindlaks, et raskes seisus šveitslane ei jää ühegi kaamera ette. Foto: CLAUDIO GIOVANNINI/EPA/Scanpix

19-aastane Šveitsi mootorrattur Jason Dupasquier kukkus Moto3-klassi MM-etapil ning suri järgmisel päeval haiglas. 

Noormehele tehti läinud ööl esimene operatsioon. «Tuvastasime väga tõsise ajukahjustuse. Ta jääb intensiivosakonda, sest tervislik seisund on kriitiline,» ütles Florence'i haigla esindaja täna hommikul. 

Mõned tunnid hiljem saabus aga kurb uudis, Dupasquier suri.

Õnnetus juhtus kvalifikatsiooni lõpus, kui Dupasquier kukkus Mugello ringraja üheksandast kurvist väljudes ning avariis osalesid ka tema selja taga sõitnud Ayumu Sasaki ja Jeremy Alcoba.

Video olukorrast (Dupasquier on mootorrattur, kes jääb raja keskele lebama):

Sasaki lendas küll õhku, kuid kärmelt sai selgeks, et kibekiiret arstiabi vajab Dupasquier. Teda tohterdati raja peal üsna kaua ning lõpuks viidi nooruk helikopteriga haiglasse.

Kui Dupasquieri tervislik seisund on kriitiline, siis Sasaki ei saanud tõsiselt vigastada ning Alcoba kõndis õnnetuspaigalt minema omal jalal.

«Dupasquier kukkus minu ees ning sõitsin ta mootorrattale otsa. Õnneks on minuga kõik korras. Mul küll igalt poolt valutab, eriti valus on jalg, ent see pole katki,» sõnas Sasaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles