Blogi ⟩ Meistrite liiga võitjaks krooniti Londoni Chelsea

Postimees Sport
Copy

Jalgpalli Meistrite liiga finaalis alistas Londoni Chelsea Kai Havertzi 42. minuti väravast 1:0 Manchester City. 

 

Ajaloos teist korda Meistrite liiga tšempioniks kroonitud Chelseal oli avapoolajal mitmeid võimalusi, kuid Timo Werner jättis need kasutamata. Küll aga jõudis oma Meistrite liiga debüütvärava ära oodata 21-aastane Havertz, kes sai Mason Mountilt läbisöödu, mängis seejärel mööda City väravavahist Edersonist ning lükkas siis palli juba tühja väravasse.

Teisele poolajale tuli City vastu küll särtsakalt, kuid ei suutnud ühtegi väga head võimalust tekitada. Hoopis vahetusest sekkunud Chelsea poolkaitsja Christian Pulisic oli see, kellel parim võimalus tekkis, kuid ameeriklane ei suutnud Edersoni vastu üks-üks olukorda ära lahendada.

City jaoks oli valus tagasilöök Kevin De Bruyne sunnitud vahetus mängu täistunnil. Belglane sai vastaste kaitsjalt Antonio Rüdigerilt obaduse vastu nägu ja põrutas korralikult pead. Sunnitud vahetuse pidi tegema ka Chelsea, kes kaotas avapoolajal vigastuse tõttu keskkaitsja Thiago Silva.

Meistrite liiga karikas rändab Londonisse teist korda, Euroopa ihaldatuima tiitli võitis Chelsea ka 2012. aastal.

On märkimisväärne, et Chelsea vahetas jaanuaris treenerit. Hooaega Frank Lampardi juhendamisel alustanud Londoni klubi etteotsa asus Thomas Tuchel. 47-aastasele sakslasele oli see esimene Meistrite liiga võit. Mullu vedas ta finaali PSG, kuid seal tuli tunnistada Müncheni Bayerni paremust.

Enne mängu

Kui Manchester City jahib klubi ajaloo esimest Meistrite liiga tiitlit, siis Londoni Chelsea soovib korrata seni ainsaks jäänud 2012. aasta triumfi.

Kui aga vaadata otsa peatreenerite duellile, siis Manchester City loots Pep Guardiola on Barcelonaga kahekordne Meistrite liiga võitja. Thomas Tuchel pole seni Meistrite liigat veel võitnud. Mullu jõudis ta PSG-ga finaali, kuid seal tuli alla vanduda Müncheni Bayernile.

Eurosarjades on Chelsea ja Manchester City kohtunud vaid 1970/71 hooaja karikavõitjate karikasarja poolfinaalis. Toona võitis mõlemad mängud 1:0 Chelsea.

Tänavuse finaali eel peetakse favoriidiks aga Manchesteri meeskonda. Jah, pärast Tuchel peatreeneriks saamist võitis Chelsea Cityt kaks korda (1:0 ja 2:1), kuid mõlemal puhul ei mänginud Manchesteri sinise poole esindajad täisrivistuses. Pealegi on City tiitlilahingutes väga hea: kui välja jätta Inglismaa superkarikas, mida peavad suured klubid nii või teisiti lihtsalt hooajaeelseks sõprusmänguks, on nad võitnud viis viimast finaali.

Ajalugu ütleb, et kõige tõenäolisemalt otsustab tänavuse Meistrite liiga võitja penaltiseeria, nii nagu ta tegi seda möödunud kolmapäeval Euroopa liiga finaalis. Nimelt on mõlemad Chelsea eelmised maailma tugevaima klubisarja otsustavad kohtumised läinud 11 meetri karistuslöökide peale. Kuraditosin aastat tagasi tõrjus Edwin van der Sar Nicolas Anelka penalti ja trofee tõstis pea

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles