Damian Warner – kümnevõistleja, kes võinuks tipus olla ka kaugushüppes

Ville Arike
, reporter
Copy
Damian Warner näitab ideaalset tehnikat ja püstitab kümnevõistlejate tõkkesprindi maailmarekordi 13,36. 
Damian Warner näitab ideaalset tehnikat ja püstitab kümnevõistlejate tõkkesprindi maailmarekordi 13,36. Foto: DIETMAR STIPLOVSEK/AFP/SCANPIX

Austrias Götzises peetud mainekas kümne­võistlus andis taas hiilgava võidutulemuse, kanadalane ­Damian Warner kogus ­isiklikuks rekordiks 8995 punkti. Eestlastest olid edukamad vastavalt 8157 ja 8156 punkti saanud Maicel Uibo ja isikliku rekordi püstitanud Risto Lillemets, kes lõpetasid esikümne.

Tõsi, Eesti kõigi aegade edetabelis Erki Noole järel 8604 punktiga teist kohta hoidev MMi hõbedamees Uibo jäi oma paremate päevade tasemest kaugele. Isiklikku rekordit ründas ka Kristjan Rosen­berg, kel jäi sellest puudu üks punkt – 8032 ja 13. koht.

Ent kõik pilgud tõmbas endale Warner, kes võidutses ­Götzises viiendat korda järjest ja kokku kuuendat korda, saades sellega esikohtade arvu rekordi ainuomanikuks. Viiel korral on ses Austria väikelinnas triumfeerinud Noole omaaegne suur konkurent tšehh Roman Šebrle ning naistest seitsmevõistluses rootslanna Carolina Klüft.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles