Olümpiavõitja võttis ette biatloniässa Wiereri: loodetavasti jääb ta helikopter nüüd rohkem maa peale

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Dorothea Wierer helikopteriga.
Dorothea Wierer helikopteriga. Foto: Instagram@dorothea_wierer

2018. aasta Pyeongchangi olümpiakuld Sebastian Samuelsson loodab, et tänu Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu (IBU) loodud kliimamuutuse programmile õnnestub Dorothea Wiereril edaspidi oma erahelikopterile varasemast vähem kasutusaega anda.

«Ma ei ole kindel mitme puu istutamisega võrdub lend personaalse helikopteriga, aga ma eeldan, et see hulk on väga suur. Tore, et ta on kliimamuutuse programmis koos meiega ja loodan, et Dorothea helikopter jääb edaspidi tihti koju,» avaldas Samuelsson Rootsi väljaande Aftonbladeti kaudu nördimust, et Wierer, kellest sai IBU programmi üks kaptenitest, kasutab vahel liiklusvahendina helikopterit.

IBU programmi kaudu on fännidel võimalus liituda ühega kümnest võistkonnast, mille kapteniteks on erinevad laskesuusastaarid (näiteks Samuelsson, Wierer ja eestlanna Regina Oja) ning jälgida oma füüsilist aktiivsust Active Giving treeningrakenduse kaudu. See teisendab läbitud kilomeetrid või põletatud kalorid ümber istutatud puude arvuks, mille abil toetatakse metsa uuendamise programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles