Jäähoki MM: Venemaa kustutas edukate karistusvisetega Rootsi lootused

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa ja Rootsi lahing oli äärmiselt võitluslik. Obadustest ei pääsenud ka väravavahid.
Venemaa ja Rootsi lahing oli äärmiselt võitluslik. Obadustest ei pääsenud ka väravavahid. Foto: TOMS KALNINS/EPA

Lätis jätkuval jäähoki MMil lõppes tugeva Rootsi koondise teekond, kes jäi viimases alagrupi mängus pärast karistusviskeid 2:3 alla Venemaa esindusele.

Rootsi jaoks oli tänane kohtumine äärmiselt tähtis, kuna neid rahuldas ainult võit ja parem oleks, kui see saavutatakse normaalajal. Vastasel juhul polnud neil enam võimalus A-alagrupist veerandfinaali pääseda. Venelased seevastu vajasid ainult üht punkti, et kindlalt kaheksa parema hulka jõuda.

Tänane kohtumine kahe jäähoki suurriigi vahel algas väga agressiivselt ning juba seitsmendaks minutiks oli kohtunik jaganud kuus karistusminutit (neli Venemaale, kaks Rootsile). Üheksandal minutil kasutas oma enamuse ära Rootsi, kui Jesper Froden nad juhtima viis.

Järgmist väravat tuli oodata alles viimase kolmandiku lõppvaatuseni. Ühtäkki suutis Venemaa rootslased täielikult murda ning perioodi 13. minutil visati 12 sekundi jooksul Rootsi väravasse koguni kaks tabamust.

Võis arvata, et rootslaste mast on nüüd täielikult maas, kuid Victor Olofsson leidis kolmanda kolmandiku 16. minutil veel vastuse. See jäi ka normaalaja viimaseks tabamuseks ning mängusaatus selgus lisaajal.

Kuigi lisaajal oli selgelt püüdlikumaks osapooleks Rootsi, siis sihile kordagi ei jõutud. Ka Venemaa enam väravat visata ei suutnud ning nõnda ootas meeskondi karistusvisked. Seal oli rohkem oskusi venelastel, kes suutsid viiest karistusviskest edukalt lõpetada kolm, rootslased samal ajal vastasid kahega.

Nõnda jäi Rootsi esmakordselt jäähoki MMi ajaloos välja veerandfinaalist. Neil on küll A-alagrupis koos Tšehhiga võrdselt 10 punkti, kuid omavaheline mäng annab eelise tšehhidele. Seega pääseb A-alagrupist edasi Venemaa kõrval veel Šveits, Slovakkia ja Tšehhi. Nüüd on ainult selgitada, millises järjestuses veerandfinaali minnakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles