Jäähoki MM: kasahhid tegid Kanadale suure kingituse (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kanada lootus veel elab!
Kanada lootus veel elab! Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Riias peetaval väga põneval jäähoki MMil lõppeb täna alagurpiturniir. Viimase vooru eel on tähtsaim küsimus: kas Kanada pääseb veerandfinaali? 

Suurturniiri läbi aegade edukaim riik pole ennast tänavu vääriliselt näidanud, ent otsustava lahingu eel ollakse endiselt seisus, kus kõik on enda kätes. Kui täna õnnestub kell 12.15 algavas mängus B-alagrupi liider Soome alistada, jõutakse kindlasti nelja parema hulka ehk veerandfinaali. 

Kanada peab selle võimaluse eest suuresti tänama naabreid jänkisid ja eriti Kasahstani. Kui USA paremus Saksamaa üle oli oodatav, siis Kasahstani 1:3 kaotus juba edasipääsulootuse minetanud Norrale üllatus. 

Turniiri hästi alustanud kasahhid kindlustanuks võiduga koha veerandfinaalis ehk tegemist olnuks nende ajaloo parima MMiga. Nüüd jääb üle loota vaid vastaste libastumisele.

Viimaste mängude eel on kindel vaid Soome ja USA seis, kes on 15 punktiga tabeli tipus. Nende seljataga näeb olukord välja nii: 3. Kasahstan (10 punkti, mängud peetud), 4. Saksamaa (9), 5. Kanada (9), 6. Läti (9). Tarvis on jõuda nelja parema hulka. 

Omavahel lähevad täna vastamisi Saksamaa ja Läti. See tähendab, et võidu korral pääseb Kanada emmast-kummast igal juhul mööda, lisaks ka kasahhidest. 

Seega on vahtralehemaal kõik enda kätes. Ent Soome on senise turniiri üks tugevamaid satse. Kindlasti tahavad nad alagrupi esikohast kinni hoida ega anna grammigi järele. 

Üks suurüllatus realiseerus eile õhtul: varem üliedukas Rootsi jäi esimest korda MMi play-off'ist välja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles