Madridi Real toob pukki tagasi suure triumfi arhitekti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. Foto: PETER POWELL/AFP/Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi andis teisipäeval avalikkusele teada, et nende uueks peatreeneriks saab senine Evertoni loots Carlo Ancelotti. 

61-aastase itaallase jaoks on see teine Reali tulemine. Ta tegutses Hispaania kuningliku klubi eesotsas ka vahemikus 2013–2015, mille jooksul tüüris Los Blancose 2014. aastal klubi kümnenda Meistrite liiga võiduni, mida kutsutakse hellitatavalt La Decimaks. Nimelt sai Realist siis esimene klubi, kes eurosarjas kümnel korral triumfeerinud.

Sellest perioodist jäi Ancelottil näppude vahele veel ka Hispaania karikavõit, UEFA superkarika triumf ning klubide MMi võit.

Ancelotti alustas oma treenerikarjääri 1995. aastal Reggiana eesotsas ning tegutses esimesed 15 aastat kodumaal, juhendades veel Parmat, Juventust ja Milani. Väljapoole kiikas ta esimest korda 2009. aastal, kui siirdus Londoni Chelsea peatreeneriks, hiljem on ta juhendanud veel Pariisi Saint-Germaini, Reali, Müncheni Bayernit, Napolit ja Evertoni.

«Kuigi olen enda aega Everonis nautinud, on minu ette sattunud ootamatu võimalus, mida pean enda ja oma perekonna jaoks õigeks sammuks. Minu täielik lugupidamine kõikidele Evertoniga seotud inimestele ja loodan, et nad saavutavad neid eesmärke, mis nad omale püstitavad,» vahendab BBC Realiga kolmeaastase lepingu sõlminud Ancelotti sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles