Lapimaa MM-ralli korraldajad soovivad tulevikuski WRC-karusselli võõrustada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lumine kaader Lapimaa MM-etapilt.
Lumine kaader Lapimaa MM-etapilt. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Veebruaris toimunud Lapimaa MM-etapi korraldajad avaldasid hiljuti tänavuse võidukihutamise kokkuvõtte, millest ilmneb, et neil õnnestus koroonapandeemiast hoolimata suurt rahalist kahjut vältida. Sellest tulenevalt loodavad ralli korraldajad ka järgmise(te)l aasta(te)l varba MM-sarjas ukse vahele saada.

Raportis seisab, et korraldajatel õnnestus rahalist tagasilööki vältida tänu kohalike investeeringutele ning üritusest teenitud tuludele. Ühtlasi ilmes, et rallit võõrustanud Rovaniemi linn teenis võidukihutamise pealt ca 50 miljonit eurot käivet. 

«Lisaks sellele, et tegemist oli suurepärase talveralliga, õnnestus meil näidata, mida kõike on võimalik teha väga lühikese ajaga, kui pühendunud inimesed ühendavad jõud ja tegutsevad ühise eesmärgi nimel,» sõnas ralli korraldanud organisatsiooni AKK Sports tegevjuht Riku Bitter. «AKK Spordi vaatenurgast õnnestus meil saavutada rahuldav finantsiline tulemus: ürituse korraldamisega seotud kulud said täielikult kaetud ning mingit tagasilööki me ei kogenud.»

Sellest tulenevalt on Bitter alustanud tööd ka selle nimel, et autoralli MM-karusselli uuesti Rovaniemisse meelitada. «Olles inspireeritud ajaloo esimesest Lapimaa MM-etapist, oleme näidanud WRC-promootorile huvi üles ka tuleviku osas, et uuesti MM-rallit siin korraldada,» kinnitas Bitter.

Soomlastel on võimalik tänavu aga veel üks MM-ralli korraldada. Nimelt toimub 1.–3. oktoobrini traditsiooniline Jyväskylä ralli, mis tähistab tänavu oma 70 sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles