Jäähoki MM: venelastel nelja parema sekka asja polnud, tiitlikaitsja püsib konkurentsis

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kanadalased saatmas litrit Venemaa väravasse.
Kanadalased saatmas litrit Venemaa väravasse. Foto: Vasily Fedosenko/Reuters/Scanpix

Eile said Lätis toimuval jäähoki MMil selgeks kõik neli poolfinalisti: medalite nimel jätkavad teekonda veel USA, Kanada, Soome ja Saksamaa.  

Ameeriklastel veerandfinaalis Slovakkia alistamisega probleeme ei tulnud: väravatearve avati juba 14. minutil kui täpne oli Brian Boyle, hiljem lisasid Coln Blackwell (x2), Conor Garland (x2), Sasha Chemelecski veel viis ning USA võitis kohtumise 6:1. Slovakkia auvärava eest hoolitses Peter Cehlarik.

Poolfinaalis ootab USA-d ees põhjanaaber Kanada, kes suutis veerandfinaalis lisaajal alistada Venemaa 2:1. Toda kohtumist asusid juhtima meie idanaabrid, seda Jevgeni Timkini väravast, kuid kolmandal perioodil viskas Aman Henrique viigivärava. Nõnda, 1:1 seisul, normaalaeg ka lõppes. Lisaajal kolmandal minutil viskas Kanada võiduvärava aga Andrew Mangiapane.

Rääkides naabritest, siis meie põhjanaabrid oli eilses veerandfinaalis 1:0 üle Tšehhist. Soomlaste ainsa tabamuse autoriks oli 23-aastane Jere Innala. Poolfinaalis tuleb valitsevatel maailmameistritel vastamisi minna Saksamaaga. 

Sakslased pääsesid nelja parema sekka pärast karistusvisetega Šveitsi alistamist. Sealjuures tulid sakslased kohtumises välja 0:2 kaotusseisust: Ramon Untersanderi ja Fabrice Herzogi väravatele vastasid nende poole Tom Kuhnhackl ja Leon Hawanke. Bullitite-voorus tõusis sakslaste sangariks Marcel Noebels, kes viienda viske realiseeris. 

Täna on jäähoki MMil puhkepäev, poolfinaalid peetakse 5. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles