Vabatreeningul konkurendid selja taha jätnud Vips näitas kvalifikatsioonis teist aega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Vormelikarussell on sel nädalavahetusel Bakuus, kus toimub Aserbaidžaani GP. Samamoodi panevad kuue kilomeetri pikkusel tänavaringrajal ennast proovile ka F2-mehed, eesotsas Jüri Vipsiga.

Täna hommikul toimunud vabatreeningul näitas Hitechi masinat rooliv Vips kõige kiiremat minekut, saades parimal juhul kirja 1.55,210. Mõned tunnid hiljem toimunud kvalifikatsioonis õnnestus tal enda aega küll parandada, kuid see ei andnud enamat teisest stardikohast. 

Ajasõidu võitis eestlase tiimikaaslane Liam Lawson, kes sai kirja 1.54,217, Vips kaotas talle 0,138 sekundiga.

Säärane stardirivi on kasutusel pühapäevasel põhisõidul, enne seda peetakse veel kaks sprindisõitu.

Esimese sprindi stardirivi jaoks pööratakse tänase kvalifikatsiooni esikümme ringi. Teise sprindi stardirivi paneb paika esimese sprindi lõppjärjestus, kuid sealgi pööratakse esikümme ringi.

Kuigi pühapäevaseks põhisõiduks annab see hea lähtekoha, on Vips teadlik, et erinevalt Monacost ei anna stardikoht Bakuus nii head eelist. «Suurim asi, mida siin kvalifikatsioonis püüda, on neli punkti [parima lähtekoha eest], kuid suures plaanis pole siin väga vahet, mis kohalt rajale minna,» sõnas eestlane F2 kodulehele. «Ühel ringil näidatud kiirus ei ole siin nii määrav kui mujal: siin loeb rohkem see, kui targalt sa sõidad ning turvaautode faktor. Tegemist on hoopis teistsuguse võidusõiduga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles