VIDEO ⟩ Euroliiga finaalturniiri kahe särava esitusega alustanud Veesaar ja Madridi Real jahivad meistrikarikat

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Henri Veesaar palli korvi surumas.
Henri Veesaar palli korvi surumas. Foto: adidasngt.com

Euroopa tugevamad korvpalli noortevõistkonnad kogunevad selle nädala lõpus Hispaanias Valencias, et välja selgitada U18-vanuseklassi Euroliiga tšempion. Kõrges mängus on ka eestlase Henri Veesaare koduklubi Madridi Real. 

Seni on peetud kaks mängu. A-alagruppi kuuluv Real jätkab puhaste paberitega. Kui avapäeval murti kindlalt 79:65 maha Kaunase Žalgiris, siis täna peeti Villerbaunne'i ASVELiga väga võrdne lahing. Madridi klubile kindlustas 82:80 võidu Eli Ndiaye, kes tõi kolm sekundit enne lõpuvilet vabavisetest oma 29. ja 30. punkti.

Aga lisaks Ndiayele on seni mänginud tiimi edus väga olulist rolli ka Veesaar. 17-aastane eestlane alustas mõlemat mängu algviisikus. Žalgirise vastu panustas ta 24 minuti jooksul 11 punkti, 5 lauapalli, 2 vaheltlõike ja 2 viskeblokeeringuga. ASVELi vastu olid samad näitajad: 27, 13, 8, 1 ja 3. 

Kiitust väärivad ka 209 sentimeetri pikkuse palluri viskeprotsendid. Lähedalt on Veesaar tabanud kahe mängu peale 8/6 (75%), kolmeseid 5/3 (60%) ja vabaviskeid 4/3 (75%). 

Real on grupis seni ainus, kes vaid võite tunnistanud. Edasipääsu otsustav lahing peetakse homme Belgradi Crvena Zvezdaga, kelle saldo on identselt ASVELiga 1-1. Hispaania klubile võib piisata ka väikesest kaotusest.

Turniiri süsteem on lihtne: mõlemast neljaliikmelisest alagrupist pääseb edasi ehk finaali vaid parim. Nemad selgitavadki pühapäeval hooaja tšempioni. 

Muide, B-gruppi kuulub vabapääsmega kaheksa meeskonna finaalturniirile pääsenud Rooma Stellazzurra, kelle ridades lööb kaasa Kaspar Clement Kuusmaa. Neil läheb aga raskelt. Alustuseks jäädi 51:75 alla Barcelonale, täna tuli tunnistada Belgradi Mega Soccerbeti 104:70 paremust. 

Avamängus viskas 17-aastane Kuusmaa 12 minutiga 2 punkti. Teises lahingus ei õnnestunud tal 10 minuti jooksul skoori avada. 

B-grupi favoriit on Barcelona, kes lisaks Stellazurrale alistas ka võõrustaja Valencia koguni 109:48. Homme mängivad nad esikoha peale Mega Soccerbetiga, kel samuti kaks võitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles