Ogier võtab ootamatult sülle kukkunud liidrikoha meeleldi vastu

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Dppi/Paulo Maria/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Pärast Ott Tänaku katkestamist tõusis Sardiinia MM-ralli liidriks valitsev maailmameister Sebastien Ogier, kelle edu Dani Sordo ees on 17,5 sekundit. «Ma ei oodanud sel nädalavahetusel liidrikohta, aga võtame selle vastu,» sõnas prantslane.

Ehkki Sardiinias on teepuhastusefekt suur ja Ogier läks reedel teele esimesena, on ta Vahemere saarel näidanud suurepärast minekut. «Oleme rallile teinud väga hea alguse. Tegin hommikul veidi teistsuguse rehvivaliku (ta võttis neli kõva ja kaks pehme seguga rehvi), et säästa pehme seguga rehve, sest homme võib tulla vihma,» ütles ta WRC otseülekandes.

Ogier lisas, et tänastel katsetel oli tema ainus ohtlik moment sel samal 12. katsel, kus Tänak katkestas. «Sõitsin üle kahe kivi, millest ei saanud kuidagi mööda sõita.

Olud polnud sel katsel nii rasked, aga mõnes kohas oli lahtiseid kive. Need kivid, mis mulle ette jäid, olid ilmselt eesstartija auto poolt välja tõmmatud ja selle vastu pole midagi teha, see on mõnikord lihtsalt halb õnn. Õnneks oli mul võimalus pidurdada ja siis kohe gaasi vajutada, et auto esiosa tõsta ja kokkupõrget minimaliseerida, ehkki sellest hoolimata oli pauk kõva.»

Täna sõidetakse veel neli katset kogupikkusega veidi üle 55 km. «Sel pärastlõunal on ilm soojem ja katsed saavad rehvidele rasked olema. Peame keskenduma ja probleemidest hoiduma,» lõpetas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles