BLOGI ⟩ Jüri Vips võttis teise võidu järjest ja tegi punktiarvestuses kõva tõusu

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastiaan Rozendaal/Red Bull Content Pool

Aserbaidžaani pealinnas Bakuus toimus pühapäeval vormel 2 sarja kolmanda etapi viimane võistlussõit, mille võitis teiselt kohalt alustanud Jüri Vips (Hitech GP). Loe võistluse kohta lähemalt meie otseblogist.

Enne sõitu

Teine sprint

Vips alustas sõitu kolmandalt positsioonilt, sest ta oli ennelõunal toimunud esimeses sprindivõistluses kaheksas ning õhtuseks sprindiks pöörati esikümme ümber.

Juba avaringil tuli mitme avarii tõttu rajale turvaauto. Vips jätkas sõitu kolmandalt kohalt, eespool olid Bent Viscaal ja David Beckmann. Neljandal ringil õnnestus eestlasel Viscaalist mööduda ja teiseks tõusta.

Paar ringi hiljem tuli taas rajale turvaauto, sest Roy Nissany puudutas Richard Verschoori masina tagaosa ja hollandlane sõitis seina. Sõidu jätkudes ründas Viscaal Vipsi kohta, kuid Hitechi ridadesse kuuluv meie vormelitalent kaitses kohta ning tagatipuks langes Viscaal viiendaks.

Õige pea möödus Vips ka Beckmannist. See toimus üheksanda ringi alguses stardisirgel. Lõpuks edestas eestlane sakslast 3,2 sekundiga. Muide, Beckmann sõnas raadio teel oma tiimile, et Vips oli sõidus lihtsalt nii kiire. «Ma ei suutnud temaga sammu pidada,» lisas ta pärast sõitu intervjuud jagades.

Võidu eest teenis Vips 15 punkti ning tal on sel hooajal koos 38 silma. See annab 20-aastasele Tallinnast pärit noormehele kaheksanda koha. 78 punktiga on liidriohjad hiinlase Guanyu Zhou käes.

Esimene sprint

Vips alustas sõitu üheksandalt kohalt ning stardist alates oli selge, et väga kõrget kohta pole tänavaringrajal võimalik püüda. 21-ringilise võistluse avaringiga tõusis eestlane ühe koha võrra. Pärast turvaauto lahkumist suutis Vips tõusta seitsmendaks, kuid mõni ring hiljem langeb ta taas koha võrra.

Vips jätkas sellel positsioonil kuni viimase ringini ja ründas lõpusirgel seitsmendat kohta hoidnud Marcus Armstrongi, kuid jäi talle alla 0,069 sekundiga.

Kvalifikatsioon

Reedel toimunud kvalifikatsioonis õnnestus Vipsil välja sõita teine aeg. Ajasõidu võitis eestlase tiimikaaslane Liam Lawson 1.54,217ga. Vips kaotas talle 0,138 sekundiga. Seda kasututakse aga vaid pühapäevasel põhisõidul, enne seda peetakse laupäeval veel kaks sprinti.

Esimese sprindis pööratakse kvalifikatsiooni esikümme ringi. Teise sprindi stardirivi paneb paika esimese sprindi lõppjärjestus, kuid sealgi pööratakse esikümme ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles