Kanada lõpetas dramaatilise turniiri lisaajal võidetud MM-tiitliga (3)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kanada hokimängijad MM-tiitlit tähistamas.
Kanada hokimängijad MM-tiitlit tähistamas. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Jäähoki maailmameistrivõistluste finaalis alistas Kanada lisaajal 3:2 Soome (0:1, 1:0, 1:1, 1:0).

Mikael Ruohomaa viis Soome avakolmandikul juhtima, ent Max Comtois suutis teisel kolmandikul arvulisest ülekaalust Kanada poolelt viigistada. Teisel perioodil sahises Soome väravavõrk veel korra, ent videokohtunikud lugesid Adam Henrique tabamuse määrustevastaseks.

Kolmandal perioodil läks Soome uuesti juhtima, kui täpne oli Petteri Lindbohm. Seitse ja pool minutit enne normaalaja lõppu suutis Henrique arvulisest ülekaalust visata seisuks 2:2. See tähendas lisaaega.

Kui varasemas turniirifaasis mängiti lisaaega viis minutit ning sellele järgnes vajadusel bullitiseeria, siis finaalis oli lisaajal pikkust 20 minutit. Kui selle ajaga kumbki meeskond skoorida poleks suutnud, järgnenuks uus 20 minuti pikkune lisaaeg.

Kolm vs. kolm mängus pani oma paremuse maksma Kanada, kelle poolelt oli lisaaja seitsmendal minutil täpne Nick Paul.

Kanadale oli see ajaloo 27. MM-tiitel. Kõigi aegade arvestuses jagab jäähoki sünnimaa nüüd esikohta NSV Liidu ja Venemaaga.

Kanada jaoks algas Riias peetud MM keeruliselt, sest alagrupiturniirilt teeniti neli kaotust (0:2 Lätilt, 1:5 USAlt, 1:3 Saksamaalt, 2:3 Soomelt lisaajal). Üle noatera pääseti siiski veerandfinaali, kus alistati lisaajal 2:1 Venemaa. Poolfinaalis oli Kanada 4:2 parem USAst.

Jäähoki MMi pronksimatši võitis USA, kes alistas koguni 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) Saksamaa.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles