Kanada kapten: see oli üks paganama turniir

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Adam Henrique.
Adam Henrique. Foto: Jari Pestelacci via www.imago-images.de/imago images/Just Pictures

Eile jäähoki MMi finaalis lisaajal 3:2 Soome alistanud Kanada tegi ajaloolise turniiri. Mitte kunagi varem pole maailmameistriks kroonitud meeskonda, kes kaotas MMil neli kohtumist.

Kanada jaoks algas MM keeruliselt, sest alagrupiturniiri alustati kolme järjestikuse kaotusega – 0:2 Lätilt, 1:5 USAlt, 1:3 Saksamaalt. Seejärel teenis Kanada kolm võitu, ent pidi viimases alagrupimängus lisajal Soome 3:2 paremust tunnistama.

Play-offis oli Kanada aga teine meeskond, alistades järjepanu Venemaa, USA ja Soome. «Olen nende kuttide üle nii ühte,» lausus Kanada peatreener Gerard Gallant. «Nad ei andnud kordagi alla. Algus oli meie jaks väga raske, kuid suutsime sellest välja tulla. Oli nii palju üheväravalisi mänge, täpselt samamoodi ka finaal.»

Finaalis ühe värava visanud Kanada kapten Adam Henrique tõdes, et koondis tõusis tuhast. «See on uskumatu. Mul on eriline tunne juhtida see grupp kuldmedalini. Olen kindel, et paljud inimesed kaotasid meisse turniiri alguses usu, aga mitte meie. Hoidsime kokku ja tegime tulime lõpuni välja. See oli üks paganama turniir, öösel me ei maga,» rääkis Henrique eile õhtul.

Vaid kolm koondist on jäähoki MMil maailmameistriks kroonitud kolme kaotusega. Tšehhi kaotas kolm mängu 1999. aastal, kuid kaks kaotustest tulid play-offis. Toona mängiti MMi play-offis seeriad kahe võiduni. Kanada kaotas kolm mängu 1997. aastal, nende hulgas ka ühe finaalseeria kohtumise. Rootsi tuli kolme kaotusega maailmameistriks 1987. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles