Tänak sai mainekalt ralliajakirjanikult taas kiita, kuid Hyundai peab viivitamatult vigu parandama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak Sardiinia MM-rallil.
Ott Tänak Sardiinia MM-rallil. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Dirtfishi ralliajakirjanik Colin Clark andis Sardiinia rallil osalenud sõitjatele jälle punkte. Ott Tänak teenis taas kiitust, kuigi tulemus polnud kaugeltki kiita.

Tänak valitses Sardiinias võistlust kuni 12. kiiruskatseni, mil eestlase vedrustus sarnaselt Portugali osavõistlusega purunes. Nõnda läks kaduma hunnikuga väärtuslikke punkte, kuid kiirus oli eestlasel ikkagi muljet avaldav.

«Tänak alustas Sardiinias sealt, kust Portugalis pooleli jäi. Ta oli selgelt kõige kiirem sõitja ning näitas Hyundai i20 roolis võimsaid aegu. Kahjuks sai sarnaselt Portugalile saatuslikuks vedrustuse purunemine. Pole kahtustki, et Tänak sõitis 12. kiiruskatsel kivile otsa, kuid endiselt on õhus küsimus, kas see pidanuks ikkagi auto sedasi ära lõhkuma,» tõdes Clark.

Vaatamata kesisele tulemusele andis Clark Tänakule 10 võimalikust punktist Sardiinia osavõistluse eest kaheksa. Sellega jäi ta alla ainult Sardiinias võidutsenud Sebastien Ogier'le ja Tänakuga teenisid võrdselt punkte Thierry Neuville, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

«Hyundai peab kindlasti kõvasti vaeva nägema, kuna sarnased asjad võivad juhtuda veel nii Keenias kui ka Kreekas. Ilmselt on liiga vara öelda, kas Tänaku tiitlilootused kustusid Sardiinia 12. kiiruskatsel. Arvestades tema talenti, siis ei tohi kunagi öelda kunagi. Samas ei soovita hetkel kõiki oma sääste tema MM-tiitli peale tänavu panna,» lõpetas Clark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles