Ogier Sardiinia võidust: see on mu triumfide reas üks kõrgemaid ja erilisemaid (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier Sardiinia rallil.
Sebastien Ogier Sardiinia rallil. Foto: Dppi/Nikos Katikis/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Seitsmekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier võttis Sardiiniast oma karjääri 52. võidu, kuid see tuli üle kivide ja kändude. Prantslane tunnistas, et ei osanud seda kohe kindlasti oodata.

Sardiinias suutsid kõikidel kiiruskatsetel finišisse jõuda ainult neli WRC-masinat ning edukaim oli neist Ogier, kes tõusis pärast Ott Tänaku katkestamist esikohale ning hoidis edu lõpuni. Nüüd on ta edu MM-sarja üldarvestuses meeskonnakaaslase Elfyn Evansi ees 11 silma.

«Ütlesin enne rallit, et ei tea, mida siin üldse nädalavahetusel teha ja parema meelega olnuksin kodus. Nüüd on ilmne, et siia tulek oli väga hea idee,» selgitas Toyotale esimese võidu Sardiinias toonud Ogier.

«On väga raske panna erinevad võidud pingerivvi, kuid rajapuhastajana Sardiinias võidutseda, seda ei juhtu iga päev. Sestap asetaksin selle võidu üheks kõrgemaks ja erilisemaks,» jätkas prantslane intervjuus portaalile Autosport.

Sardiinia võit kukkus tegelikult Ogier'le sülle ja mees ise ka tunnistab seda. Ta teadis, et Tänak on seal tänu stardipositsioonile kiire ning ei püüdnudki eestlasega heidelda. Peamine eesmärk oli teised konkurendid enda taga hoida ja pärast Tänaku katkestamist tuli lihtsalt targalt tegutseda.

«Muidugi oli suurepärane nädalavahetus minu jaoks. Ma ei uskunud, et suudan esikoha eest heidelda. Nüüd 27 punktiga Sardiiniast lahkuda on väga hea tunne,» lisas valitsev maailmameister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles