Magnus Kirt loobus Tokyo olümpiamängudest (3)

Postimees Sport
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter

Magnus Kirt ja tema meeskond tegid sel nädalal raske otsuse loobuda Tokyo olümpiamängudel osalemisest. Doha MMil saadud õlatrauma ravi kulges küll plaanipäraselt, kuid detsembris saadud tõsine jalavigastus ei luba enne mänge korralikult treenida.

Tegemist on kandluu eesosa väsimusmurruga, mille paranemisaeg on reeglina 6 kuni 8 kuud. Kahjuks viimase uuringu alusel ei saa öelda, et murd oleks lõplikult paranenud ja võiks alustada täiskoormusega treeningut, vahendab kergejõustikuliit pressiteates.

Arstide sõnul peab Magnus veel vähemalt neli nädalat jalale täielikku puhkust andma, seega ei saa ta oda visata. «Sellises seisus olümpiale minek ei oleks midagi muud kui lihtsalt osalemine. Ma pole ka ju poolteist aastat võistelda saanud,» ütles Kirt.

«Sportlase seisukohalt vaadates on olümpiast loobumine üks raskemaid otsuseid elus, kuid valikuid ei ole. See aga ei tähenda, et loobuksin, treenitud on palju ja loodan, et saan veel sel aastal võistelda, sest füüsiline vorm on hea,» lisas odaviskaja.

Kui ravi kulgeb plaanipäraselt, saaks odaviskaja esimesed võistlused teha augusti teises pooles, eesmärgiga saada võimalikult tugev põhi järgmiste aastate suurvõistlusteks.

Magnus Kirti meeskond on tänulik toetajatele ja fännidele, kes on olnud suurim abi raske vigastuseaja läbimisel.

Mõned nädalad tagasi teatas Kirt, et pole veel märtsikuus saadud pöialuu väsimusmurrust täielikult taastunud.

Aprillis kirjutas Postimees, et Kirt igatseb võistlemist, ent sai siis trennis visata vaid poole hooga.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles