Tokyos ei võistle ilmselt ühtegi Eesti odaviskajat

Karl Mihkel Eller
Copy
Magnus Kirt loobus vigastuse tõttu Tokyo olümpiamängudest.
Magnus Kirt loobus vigastuse tõttu Tokyo olümpiamängudest. Foto: Tairo Lutter

Vigastusest taastuv odaviskaja Magnus Kirt teatas neljapäeval, et ei osale Tokyo olümpiamängudel. Kirdi loobumisel ei sõida tänavusele olümpiale ilmselt ühtegi Eesti odaviskajat. Viimati jäi ei osalenud olümpial Eesti odaviskajat 1992. aastal Barcelonas.

Eesti olümpiakomitee (EOK) spordidirektor Martti Raju kinnitas Postimehele, et Kirdi teenitud koht Tokyo OMil oli personaalne ja kedagi teist tema asemel võistlustulle saata ei saa. «Kvalifikatsiooninormide aeg veel kehtib, aga normitäitjat ei paista,» ütles Raju. Odaviske OM-norm Tokyo mängudeks on aukartust äratav 85 meetrit.

Vaadates Eesti kergejõustikuliidu kodulehel olevat hooaja edetabelit, siis pole tänavu ükski Eesti odaviskaja 80 meetri piiri ületanud. Edetabelit juhib 21-aastane Kunnar Erich Viisel (74.01), kes viskas selle tulemuse Gustav Sule mälestusvõistlusel.

Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju.
Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju. Foto: Peeter Langovits

«Kergejõustikus on olümpial nimelised kohad. Kui ühel distsipliinil on näiteks neli normitäitjat, siis peab valima neljast kolm. Riigil võib olla kas või kümme normitäitjat, aga üle kolme välja panna ei saa,» selgitas Raju tausta ja tõi näite, et Eestil on palju normitäitjaid meeste kümnevõistluses.

Viimati ei osalenud Eesti odaviskaja olümpial 1992. aasta Barcelona mängudel. Eelmisel suveolümpia Rio de Janeiros oli Eesti välja pannud kolme odaviskajat – Magnus Kirt, Tanel Laanmäe ja Risto Mätas. Keegi neist 12 parema sekka finaalvõistlusele ei pääsenud, parimana viskas Laanmäe 80.45 ja oli 18. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles