Karjääri teise tulemusega NCAA meistriks tulnud Tilga: tiitel polnud eesmärk, aga hea meel on ikkagi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Karel Tilga.
Karel Tilga. Foto: Georgia Bulldogs Track & Field/Facebook

Kümnevõistluses NCAA meistriks kroonitud Karel Tilga täitis oma peamise eesmärgi – ta jäi olümpiamängude peaproovil terveks.

Tilga tegi 8261 punktiga karjääri teise tulemuse, tema isiklik rekord on aprillis tehtud 8484 punkti. «Asju on tore võita, aga USA meistritiitel pole eraldi eesmärk mulle kunagi olnud. Samas on hea meel, et see võit tuli. Skoor iseenesest pole üldse halb, elu teine tulemus ikkagi,» sõnas Tilga.

Tilga püstitas võistlustel kaks isiklikku rekordit ning kordas ühte. Tippmarki uuendas ta 100 meetris, kus sai kirja 10,94 (varem 10,99), ning 400 meetris, kus aeg läks kinni 49,10 peal (49,38). Kõrgushüppes kordas ta 2.10-ga isiklikku rekordit. Kõik suurepärased tulemused pärinesid avapäevalt, mil ta edestas rekordigraafikut 29 silmaga.

Kõige rohkem pakkus talle rahulolu 100 meetri aeg. «See oli väga meeldiv võimete realiseerime. Jooksin kergesse vastutuulde (0,6 m/s) ja tegin päris korraliku rekordiparanduse. See näitab, et asjad liiguvad õiges suunas,» sõnas ta.

Teisel päeval asjad nii hästi aga ei sujunud ning ühte selget põhjust Tilga välja tuua ei oskagi. Ta lihtsalt nentis, et kümnevõistlus ongi teinekord selline. «Ma ei tea, miks ta nii halvasti läks. Lihtsalt läks. Polnud minu päev,» ütles ta.

Kõige suurem ebaõnnestumine tuli teivashüppes, kus ületas 4.51. Võrreldes rekordigraafikuga tuli siit 123 miinuspunkti (4.92).

«Teivashüppes hüppasime kergesse vastutuulde. Seal ei tulnud väga kellelgi välja. Eile oli päris teivashüppajate võistlus, seal jäi vist kaheksa meest nulli peale. Täna naiste võistlusel jäi neli nulli peale. Ei tea, võib-olla oli seal võistluspaigaga midagi. Kahjuks ei tulnud teivas üldse välja. Ei olnud seda agressiivsust, mida vaja,» selgitas Tilga.

Meistrivõistlustelt lahkub ta siiski positiivse emotsiooniga, sest elu teine tulemus ja isiklikud rekordid annavad põhjust rahuloluks. «Nüüd võtan nädal-kaks natukene kergemalt ja siis hakkab vormi timmimine jälle pihta,» sõnas ta.

NCAA meistrivõistluste tulemused:

Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles