M-Spordi bossi aus väljaütlemine Sunineni suunas: kaks rallit ja sa katkestad kohe avakatsel...

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Teemu Sunnineni stiilinäide Sardiinias.
Teemu Sunnineni stiilinäide Sardiinias. Foto: ANDREAS SOLARO

M-Spordi sõitja Teemu Sunineni jaoks on tänavune hooaeg olnud paras õudusunenägu.  

Soomlasel on tänavuseks aastaks M-Spordiga leping kuue ralli tarbeks, kus meeskond annab talle taltsutada WRC-masina. Praegu on neist pooled juba möödas ning ühtegi adekvaatset tulemust Suninenil veel ette näidata pole. 

Hooaja avaetapil Monte Carlos katkestas ta kohe avakatsel ning sama õnnetult käis ta käsi ka äsja toimunud Sardiinia rallil. Lapimaa MM-etapil õnnestus tal siiski finišisse tulla, kuid kaheksas koht kodusel talverallil kedagi rõõmust lakke hüppama ei pannud.

Tiimipealik Richard Millener tunnistas hiljutises usutluses WRC kodulehele, et sõitja kehvad tulemused on frustreerivad. «Kahel MM-rallil pole ta WRC-autoga jõudnud isegi esimesest katsest kaugemale, mõistagi on see frustreeriv. Kuid samal ajal tuleb meil silmas pidada, et Teemu ei saanud [Sardiinia eel] testida ning tal polnud nende [Pirelli] rehvidega varem sõitnud,» lausus šeff. 

«Mida me temalt ootasime, oli järjekindel paranemine igal võistlusel, kuid selle asemel on ta ainult avakatsetel välja kihutanud, mis teeb asjalood raskeks,» jätkas Millener.

Järgmist aastat silmas pidades tuleb Suninenil seega kindlasti alles jäänud kolmel etapil tulemust teha. Järgmisel, Keenia võidukihutamisel soomlane võimalust ei saa, kuid Rally Estonia võiks, vähemalt mehe enda hinnangul, kõne alla tulla küll. 

«Mulle tundub, et mu järgmine WRC-start võiks toimuda seal (Eestis - toim.). Mulle igatahes meeldib see ralli,» lausus Suninen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles