Platsil kokku varisenud Eriksen vajas elustamist. Pallur on haiglas ja meelemärkusel (2)

Postimees Sport
Copy
Taani koondislased kokku varisenud Christian Erikseni ümber.
Taani koondislased kokku varisenud Christian Erikseni ümber. Foto: WOLFGANG RATTAY/AFP/Scanpix

Taani ja Soome vaheline kohtumine jalgpalli EMil võttis avapoolaja lõpus ootamatu pöörde, kui taanlaste tähtmängija Christian Eriksen varises väljakul kokku. 

43. minutil aset leidnud juhtumi peale kutsuti kohe väljakule Taani koondise meedikud, kes Erikseniga tegelema hakkasid. Minut hiljem toodi väljakule ka staadioni meditsiinipersonal, kes asus taanlast elustama.

Olukorda arusaadavatel põhjusel kaamerapilti ei püütud, mistõttu valitses platsil palju teadmatust. Meditsiiniline personal askeldas Erikseni kallal ligemale kümme minutit, kuniks haudvaiksel staadionil esimest korda aplausi oli kuulda.

Paar minutit pärast aplausi läks Soome koondis riietusruumi. Taani koondis moodustas Erikseni ümber inimmüüri, et inimesed ja fännid olukorda ei näeks. Lisaks tõmmati mängumehe ümber linad.

Kell 19.59 tuli teade, et Taani ja Soome kohtumine on pandud Erikseni meditsiinilise seisundi tõttu pausile.

Kell 20.12 raporteeris ETV kommentaator Alvar Tiisler, et Eriksen on jõudnud Kopenhaageni haigla intensiivraviosakonda.

Kell 20.16 ilmusid ühismeediasse esimesed pildid sellest, kuidas Eriksen on staadionilt ära viides meelemärkusel.

Kell 20.27 andis UEFA teada, et mõlemad meeskonnad peavad eraldi kriisikoosoleku, milles otsustatakse, mis saab mängust edasi. Selle tulem tehakse teatavaks orienteeruvalt 20.45. Ühtlasi andis UEFA teada, et Eriksen on toimetatud haiglasse ja ta seisund on stabiliseerunud.

Kell 20.31 teatas Taani jalgpallliit, et Eriksen on ärkvel, kuid temale tehakse veel täiendavaid uuringuid. 

Kell 20.49 vahendas Hollandi väljaanne Nos taanlase agenti Martin Schootsi, kellel õnnestus rääkida Erikseni isaga. Talle öeldi, et jalgpallur hingab ning on võimeline teistega suhtlema.

Kell 21.05 kinnitas UEFA veelkord, et mängija olukord on stabiliseerunud, kuid arusaadavalt jäetakse ta arstide hoole alla.

Kohtumine ise jätkub kell 21.30. Taani alaliit kirjutab, et koondised andsid selleks nõusoleku, kui said kinnituse, et Eriksen on elus ja terve. Pallur ise olevat sealjuures koondisekaaslastele öelnud, et nad mängiksid kohtumise lõpuni tema nimel.  

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles