JÄRELVAADATAV ⟩ Rannavõrkpallurid selgitasid Kakumäel võitjaid

Postimees Sport
Copy

Nädalavahetusel peeti Kakumäel Optibet Rannaareenil rannavõrkpalli Grand Prix teine etapp. Nii meeste kui ka naiste arvestuses teenisid võidu Eesti esipaarid – meeste arvestuses Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak ning naistest Heleene Hollas ja Liisa Soomets.

Mõlemale paarile oli Tallinna turniir heaks ettevalmistuseks kontinentaalkarikasarja kvalifikatsiooniturniiri kolmandaks ringiks, kuhu minnakse püüdma olümpiapiletit. Tiisaarele oli Tallinna GP etapp esimeseks võistluseks pärast kontinentaalkarikasarja Türgi etapil saadud hüppeliigese vigastust.

Meeste finaalis tuli tal koos Nõlvakuga võitmiseks alistada Urmas Piik ja Argo Arak, kellele varasemalt alagrupiturniiril oli alla jäädud. Finaalis võeti revanš ning Nõlvak ja Tiisaar panid paremuse maksma numbritega 21:16, 21:19. Päeva esimeses mängus lülitasid Piik ja Arak kindlalt 2:0 (11; 13) konkurentsist paari Kaur Erik Kais ja Rasmus Meius.

Pronksimäng kujunes Läti siseasjaks. Viimast poodiumikohta jagasid Olivers Bulgacs ja Davis Teteris ning Rinalds Aispurs ja Arnils Relins. Peale jäid kogenenumad Aispurs ja Relins geimidega 2:0 (19; 18).

Eelmise hooaja Eesti meistrivõistluste hõbemedalistid Timo Lõhmus ja Dmitri Korotkov kohtusid hilisemate võitjatega juba turniiri kaheksandikfinaalis ja seega piirdus nende pühapäevane võistluspäev ühe mängu ning kahe geimiga (16; 15).

Naiste turniiril jätkavad sel hooajal karikasarjas kaotuseta Hollas ja Soomets. Finaalis kohtusid eestlannad Leedust pärit duoga Jekaterina Kovalskaja ja Ieva Vasiliauskaite. Mäng oli igati finaalivääriline, sest pärast esimese geimi kindlat 21:13 võitmist suutsid vastased ennast koguda ja omakorda 21:16 skooriga mängu otsustavasse geimi viia. Sealgi jagus pinget lõpuni – geim lõppes Hollase kavala lahendusega seisul 16:14.

Nelja parema paari hulgast võis leida lausa kolm Hollase pere liiget – lisaks finaalis võidutsenud Heleenele murdsid poolfinaali koos mänginud Eliise ja Anett. Kolmanda koha mängus Inese Jursone ja Liene Simkuse vastu suudeti esimene geim võita 21:19.

Kahes ülejäänud geimis jäid aga vastased peale (19; 9) ja nii tuli leppida neljanda kohaga. Põhiturniirile pääsesid Hollas ja Hollas vabapääsme abil ning teel kohamängudele alistati kaheksandikfinaalis Renate Pikk ja Juudit Kure-Pohhomov 2:0 (16; 14).

Eesti karikavõistluste kolmas etapp toimub juba 02.-04.07 Pärnus. Ka selle turniiri otsustavatest mängudest näitab otsepilti Postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles