PM Belgias ⟩ Eesti leeris säranud ja rekordi püstitanud Vennot isiklik õnnestumine ei lohuta

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Oliver Venno tegi soliidse partii, kuid võiduni see Eestit ei aidanud.
Oliver Venno tegi soliidse partii, kuid võiduni see Eestit ei aidanud. Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondise diagonaalründaja Oliver Venno nihutas täna meie koondise rekordnumbreid Euroopa Kuldliigas, kui tõi Türgi vastu 28 punkti. Samas tunnistas 210-sentimeetrine kahur, et tal pole sellest sooja ega külma, kuna meeskond kaotas.

«See rekord mind väga ei huvita, võistkond kaotas,» kostis 48 tõstest 25 punktiks löönud ning lisaks veel kaks serviässa ja ühe blokipunkti teeninud Venno. «Oleks võitnud, siis oleks muidugi tore olnud, aga kokkuvõttes me kaotasime.»

Lohutust ei pakkunud diagonaalründajale ka see, et võrreldes kahe aasta taguse Kuldliiga poolfinaaliga õnnestus Eestil sel korral Türgi vastu hambaid näidata. «Kohtumine oli tõesti teise iseloomuga, aga mis vahet seal on, kas mängid 1:3 või 2:3. Ikkagi said pähe. Selline kaotus [0:2 eduseisust] on veel see kõige valusam,» jätkas diagonaalründaja.

Kuigi 28 punkti tähistab Eesti koondise uut Kuldliiga rekordit, ei olnud Venno kohtumises üleplatsimees. See au kuulus tema türklasest ametivennale Adis Lagumdzijale, kes kogus 36 punkti.

Sealjuures hakkas Milano klubi 22-aastane diagonaalründaja tõsisemalt Eestit pommitama alles kolmandast geimist. «Esimesest kaks geimi mängis nende sidemängija [Murat Yenipazar] mängu suht laiali ja suutsime selle fikseerida. Kolmas-neljas-viies geim oli aga ainult diagonaal: statistika pealt nägin ka, et pooled pallid läksid temale,» viitas Venno faktile, et Türgi koondise 114 tõstest 53 läksid Lagumdzijale. 

Teoorias võinuks see teha lihtsamaks ka meie bloki elu, kuid paraku see nii polnud. Lagumdzija oli lihtsalt liiga võimas: lüües palle maha 58protsendiliselt. «Ta lõi kõrgelt ja me ei suutnud kaitses korralikult alla saada,» kostis Venno selle kohta.

Eriliselt säras Lagumdzija viiendas geimis, kui lõi punktiks 7 talle antud 11 tõstest ehk 64 protsenti. Sellele vaatamata olid Eestil ka lõpus omad šansid, kuid õigel hetkel neist kinni ei haaratud. «Võrkpall on selline mäng, et kord läheb sinna, kord tänna. Meie ei suutnud otsustavatel hetkedel asju realiseerida,» kostis samuti korraliku rünnakukoormuse osaks langenud Venno. 

Kas 48 saadud tõstet andsid pika kohtumise peale kuidagi ennast tunda ka? «Eks ta ikka natukene raske oli, aga olen siin ja pean arvestama sellega, et kohtumine võib viis geimi minna. Ma olen diagonaal ehk saangi palju tõsteid, tegelikult pole hullu. Eks mingi väsimus tuli peale, aga kahjuks [kokkuvõttes] läks seekord nii,» lausus Venno lõpetuseks ning avaldas lootust, et ehk saavad noored siit tuleviku tarbeks hea õppetunni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles