Lewis Hamilton soovib unustustehõlma vajunud reegli abil autosid kergemaks muuta

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Seitsmekordne F1 maailmameister Lewis Hamilton leiab, et üks viis kuidas autosid kergemaks muuta, oleks võidusõidu ajal tankimise tagasi toomine. 

Valitsev maailmameister avaldas suurt nördimust selle üle, et järgmiseks aastaks kavatsetakse vormelite minimaalset raskust tõsta: «Autod muutuvad isegi veel raskemaks, ma ei tea kes selliseid otsuseid vastu võtab.»

Lahendusena pakkus Hamilton välja sõidu ajal tankimise tagasi toomise: «Võib olla tasuks mõelda korduvtankimise tagasitoomisele. See muudaks autod kergemaks, mis omakorda tähendab, et rehvidele langeks väiksem koormus.»

Britt usub, et lisaks autode kergemaks muutumisele, teeks see ka praeguse rehvitootja Pirelli tööd tunduvalt lihtsamaks: «See paneb Pirellile suure surve peale. Nad peavad vastutama selle eest, et rehvid oleksid turvalised, aga samal ajal ei tohi see mõjutada rehvide sooritusvõimet.»

«Tavaliselt arutleme selle üle, kui väga tähtis on meie jaoks turvalisus. Samas näeme üha enam selliseid olukordi. Peame tegema kõik endast oleneva, et neid asju enam ei juhtuks,» vihjas Hamilton Azerbaijani GPl toimunud rehvipurunemistele.

Sõidu ajal tankimine oli viimati lubatud 2010. aastal. Kui praegu kaalub paagitäis kütust 100 kilogrammi, siis toona olid paagid kolm korda väiksemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles