Kapist välja tulnud NFLi palluri mängijasärk tõusis edetabelite tippu

Postimees Sport
Copy
Carl Nassib.
Carl Nassib. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Carl Nassibist sai hiljuti esimene aktiivne NFLi mängija, kes on tunnistanud, et ta on homoseksuaal. 28-aastase palluri julgust ja tema lüket on tunnustatud üle kogu maailma ning tagatipuks on tema mängusärgist saanud tõeline müügihitt.  

USA kõmuportaal TMZ andis teada, et Nassibi särk on viimase paari päeva kõige kuumem kaup ning seda ostetakse isegi rohkem kui NFLi superstaaride Tom Brady ja Patrick Mahomesi oma. Sama kinnitas ka ESPNi ajakirjanik Adam Schefter. 

Nassib andis enda soodumusest teada ühismeediasse postitatud videoklipi vahendusel. «Ma olen tahtnud seda juba tükk aega teha, kuid alles nüüd tunnen ennast piisavalt mugavalt, et see oma rinnalt ära saada,» sõnas Las Vegas Raidersi kaitsemees minutilise klipi alguses, mille lõpus tunnistaski, et on homoseksuaal. 

«Ma siiralt loodan, et ühel päeval pole enam sellised videod ning kapist välja tulekud enam vajalikud. Kuid selle ajani annan mina endast kõik oleneva, et muuta ühiskonda tolereerivamaks ning kaastundlikumaks,» lausus Nassib ning annetas 100 000 dollarit heategevuslikule organisatsioonile Trevor Project, mis aitab noori LGBTQ-inimesi.

Nassib valiti NFLi 2016. aasta draft'is ning ta on kandnud Cleveland Brownsi, Tampa Bay Buccaneersi ja LAs Vegas Raidersi ürpi.

Nassib polnud aga ainus sportlane, kes sel nädalal kapist välja tuli. Sama tegi ka Jaapani jalgpallur Kumi Yokoyama, kes pallib igapäevaselt USA profiliigas NWSLis Washington Spiriti ridades.

Mõlemat atleeti otsustas nende julguse eest tunnustada ka USA president Joe Biden: «Carl Nassibi ja Kumi Yokoyama auks – kaks silmapaistvat ja inspireerivat sportlast, kes sel nädalal kapist välja tulid. Ma imetlen teie julgust,» säutsus riigipea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles