20 Venemaa sportlasele määrati dopingu tarvitamise eest pikad võistluskeelud, nimistus olümpiavõitja ja maailmameistrid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tõstmiseks kangile asetatavad raskused. Pilt on illustratiivne.
Tõstmiseks kangile asetatavad raskused. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Rahvusvaheline Testimisagentuur (ITA) määras 20 Venemaa tõstjale dopingureeglite rikkumise eest karistuse. 

ITA määras sportlastele karistused seoses uuringuga, mis puudutas aastatel 2009-2019 antud dopinguproove. 12 Venemaa sportlast said juba oma karistused teada, kaheksa üle käib veel arutelu.

Nelja-aastase võistluskeeld määrati nii Ruslan Albegovile, Oleg Chenile, Jegor Klimonovile, Tima Turjevale, David Bedžanyanile, Tšingiz Moguškovile, Adam Maligovile, Magomed Abujevile kui ka Julia Konovalovale. Maksim Šeiko ja Dmitri Lapikovile määrati vastavalt kuue- ja kaheksa-aastane võistluskeeld. Nende seas on nii maailma- ja Euroopa meistreid.

Uurimine käib veel kaheksa sportlase kohta, kelleks on: Andrei Demanov, Rinat Kirejev, Arsen Boragonov, Felix Halibekov, Svetlana Šimakova, Tatjana Alejeva, Ekaterina Katina ja Oksana Slivenko. Viimane neist on tulnud ka 2008. aastal olümpiavõitjaks.

Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) andis möödunud aastal teada, et Moskva labori andmebaasi uurimise tulemusena avati 298 sportlase dopinguproovid, mis olid antud aastatel 2012-2015. Nendest 27 sisaldasid kahtlaseid leide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles