F1 maailmameister toetas sakslasi, kes lasid staadionid vikerkaarevärvidesse värvuda ning kritiseerid UEFA-d

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastian Vettel (paremal).
Sebastian Vettel (paremal). Foto: HOCH ZWEI/Pool/Christian Bruna / SCANPIX

Vormel 1 maailmameister Sebastian Vettel avaldas toetust Müncheni linnapeale Dieter Reiterile, kelle loaga värvusid mitmed spordirajatised vikerkaarevärvidesse.

Möödunud nädalal võttis Ungari parlament vastu uue homoseksuaalsuse propageerimist keelustava seaduse ning Müncheni linnavolinikud võtsid kohtumise eel vastu otsuse, et kavatsevad seksuaalsete vähemuste toetuseks staadioni ümber ehtida.

Pühapäeval andis plaanile oma heakskiidu Müncheni linnapea Dieter Reiter, kes lubas, et kirjutab loa saamiseks UEFAle.

Euroopa jalgpalliorganisatsiooni seisukoht kõlas aga järgmiselt: «Rassism, homofoobia, seksism ja kõik muud diskrimineerimise vormid on meie ühiskonna häbiplekiks ja esindavad ka jalgpallimaailmas ühte suuremat murekohta.

Sellest hoolimata on UEFA poliitiliselt ja usuliselt neutraalne organisatsioon. Kuna sellel palvel on poliitiline taust saata sõnum Ungari parlamendile, siis ei saa UEFA seda kahjuks rahuldada,» vahendas CNN.

Nüüd aga värvusid mitmed teised staadionid vikerkaarevärvidesse. Nende hulka kuulusid näiteks Berliini olümpiastaadion ja Ragnar Klavani endise koduklubi Augsburgi koduväljak.

Tänavu Aston Martini meeskonnas sõitev sakslasest F1 maailmameister Vettel kritiseeris UEFA otsust, arvates, et vikerkaarevärvus pole poliitiline sümbol. «See olnuks hea sõnum,» selgitas Vettel ESPNile. «Mõned organisatsioonid peaksid vaatama enda hoiakud sellistes küsimustes.»

Vetteli enda vormelil oli vikerkaarevärvides sümboolika Prantsusmaa GP-l. Samuti on ta näidanud toetust võrdõiguslikkusele ja vähemustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles