Kolmekordne maailmameister: eks ole näha, kas Vene- ja Prantsusmaa häkkerid suudavad meie ideed varastada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vetle Christiansen.
Vetle Christiansen. Foto: JOE KLAMAR/Scanpix

Norra püüab enda üleolekut laskesuusatamises veelgi suurendada. Selle saavutamiseks on mõeldud välja tehnoloogia, mis peaks rasketes ilmaoludes kasuks tulema.

Vetle Sjaastad Christiansen avaldas, et Norras on nende koondisel kasutusel väga innovaatiline lahendus treeningute läbiviimisel. Sellega püütakse saavutada edu just laskmisel, mida pole kuigi lihtne võistlustingimustega jäljendada.

Norralased on enda treeninglaagrisse ehitanud tuulemasina, mis raskendab selgelt laskmist. Samuti on neil võimalus kasutada spetsiaalseid aluseid, millel on paigaldatud erinevad sensorid. See annab võimaluse enda keha hoiakut parandada ja paremini tasakaalu sättida.

«Ma arvan, et see on väga suur eelis enne olümpiamänge. Me oleme enesekindlad, et tuulega suudame nüüd paremini kohaneda. Just sportlase valmisolekut peaks see parandama. Nüüd peaksime märke oluliselt rohkem tabama,» sõnas norralane.

«Loodetavasti jääb see tehnoloogia ainult norralaste käsutusse ja meile kättesaadavaks. Eks ole näha, kas Venemaa või Prantsusmaa häkkerid suudavad meie ideed varastada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles