Finaali jõudnud Kontaveit: Wimbledoni eel ei lähe mängude arv liiga suureks

Ville Arike
, reporter
Copy
Anett Kontaveit (paremal) kaelustab mängu pooleli jätnud Camila Giorgit.
Anett Kontaveit (paremal) kaelustab mängu pooleli jätnud Camila Giorgit. Foto: ANDREW COULDRIDGE/Action Images via Reuters/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit jõudis Eastbourne'i tenniseturniiril finaali ning selleks tuli poolfinaalis pingutada ainult üheksa geimi. Tema vastane Camila Giorgi loobus Kontaveidi 5:4 eduseisul esimeses setis edasimängust. Eestlannale tähendas see teatud kergendust.

Kui teinekord mööduvad geimid kiiresti, siis seekord nähti Kontaveidi ja Giorgi mängus pingelist heitlust. Giorgi teenis mitmes geimis murdepalle, aga lõpuks murdis esimesena Kontaveit seisuks 5:3. Seejärel murdis itaallanna kohe tagasi ja näiliselt ei paistnud tal midagi häda olevat, ent ta lõpetas mängu, viidates vasaku jala reielihase vigastusele. Tõsi, see oli tal tugevalt teibitud.

«Need olid väga tihedad ja pingelised üheksa geimi. Kindlasti ma ei oodanud, et mäng niimoodi järsku lõpeb, olin valmis pikaks mänguks. Mängisime üheksa geimi küllalt head tennist. Vastane lõi väga tugevalt ja liikus hästi, ta mängib murul väga teravalt,» ütles Kontaveit pressikonverentsil.

Oli näha, et ta tundis veidi lühema päeva üle teatud kergendust. «Pärast eilset kahe ja poole tunni pikkust mängu (Kontaveit alistas Viktorija Golubici 2:6, 7:6, 7:5 - toim) olen murul piisavalt palju aega veetnud. Kas järjekordne kahe ja poole tunni pikkune mäng mulle füüsiliselt väga head oleks teinud, ei oska ma öelda. Aga kui läinuks vaja, olin valmis lõpuni mängima.»

Wimbledoni turniir seisab ukse ees, ega selle eel viis mängu järjest lähe liiga paljuks? «Mul kusagilt ei valuta, miski haiget ei tee. Kui asjad oleks teistmoodi, kusagilt valutaks või mõni koht hakkaks järele andma, peaksin kindlasti pikalt mõtlema, kas on tark neid mänge mängida või mitte?» vastas Kontaveit.

Ta lisas: «Praegu hoiab mu keha end hästi koos, tunnen ennast hästi ja energiat jagub. Ma ei näe põhjust, miks peaks suur mängude arv halvasti mõjuma. Siin on suur, tähtis, väga kõva osalejate koosseisuga turniir. Mul on finaali jõudmise üle väga hea meel.»

Esikohamatš on Baltimaade siseasi, sest teises poolfinaalis alistas Jelena Ostapenko (Läti) Jelena Rõbakina (Kasahstan) 6:4, 6:1.

Esmaspäeval algab Wimbledonis hooaja kolmas suure slämmi turniir. 24. asetusega Kontaveit loositi avaringis vastamisi tšehhitari Marketa Vondroušovaga (WTA 40), kes kaks aastat tagasi mängis Prantsusmaa lahtiste finaalis. Varem on omavahel kohtutud korra, 2017. aastal jäi Bieli kõvakattega väljaku turniiri finaalis peale Vondroušova.

«Väga raske vastane,» nentis Kontaveit. «Ta on edetabelis veidi kukkunud, aga mängib väga head tennist, esimeseks ringiks kindlasti keeruline vastane. Midagi lihtsat ei tule, aga tunnen ennast hästi, mängida on võimalik kõigiga.»

Kaia Kanepi loositi Wimbledonis kokku samuti keerulise vastase, vabapääsme saanud venelanna Ljudmila Samsonovaga (WTA 63.), kes eelmisel nädalal võitis ässade ees muruturniiri Berliinis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles