Soome rallilegend: Tänak võib veel vabalt tänavu maailmameistriks tulla (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Juha Kankkunen.
Juha Kankkunen. Foto: Roni Rekomaa/AP/Scanpix

Neljakordne autoralli maailmameister Juha Kankkunen rääkis intervjuus Iltalehtile muuhulgas ka tänavusest hooajast. Soomlane usub, et vaatamata nukrale tabeliseisule pole Ott Tänaku lootus kustunud. 

Keenia ralliga kärisesid MM-sarja üldarvestuses vahed päris suureks. Kuue etapi järel hoiab liidrikohta Toyota piloot Sebastien Ogier 133 punktiga, tiimikaaslane Elfyn Evans jääb maha 34, Hyundai mehed Thierry Neuville ning Ott Tänak juba 56 ja 64 silmaga. 

«Hooaeg on kulgenud väga põnevalt. Ainsagi etapi eel pole selge, kes võidab. Hyundai on seni olnud kiirem, aga Toyota vastupidavam,» arutles 62-aastane Kankkunen, kes usub, et maailmameistri saatus pole veel otsustatud. 

«Kui teatud asjaolud langevad kokku, võib Ott veel vabalt tšempioniks tulla. Aga Toyota poisid pole samuti kehvad. Usun, et esikohale käib lõpuni välja tihe heitlus.»

1986., 1987., 1991. ja 1993. aastal MM-tiitli võitnud Kankkunen muretseb veidi WRC-sarja tuleviku pärast. Tuleval hooajal algava hübriidajastu osas on tal omajagu kahtlusi. 

«Hübriidmootoriga kaasnev lisakaal mõjutab autode vastupidavust ja turvalisust. Rallit ei saa võrrelda vormelitega, sest seal puuduvad hüpped ja raja kõrval asuvad üllatused. Uued masinad on vägagi veaohtlikud,» arutles Kankkunen. 

«Aga hübriid on tulnud selleks, et jääda. Sellega tuleb lihtsalt leppida.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles