GALERII ⟩ Ragnar Klavani vinge väliskarjäär läbi fotosilma

Postimees Sport
Copy

Viimased 17 aastat välismaal leiba teeninud Ragnar Klavan naasis kodumaale, liitudes Paide Linnameeskonnaga. Meenutame Eesti ühe läbi aegade parema jalgpalluri säravat teekonda läbi fotode. 

35-aastane Viljandist pärit keskkaitsja ja Eesti koondise pikaaegne kapten lahkus Maarjamaalt 2004. aasta suvel. Seejärel on ta mänginud Norras, Hollandis, Saksamaal, Inglismaal ja Itaalias.

2008/09 hooajal võitis Klavan koos Alkmaari AZga Hollandi meistritiitli. Saksamaal teenis ta kõrgliigaklubi Augsburgi eest mängides palju kiitust ning teenis 2016. aasta juulis ülemineku Inglismaa hiidu Liverpooli. 2018. aasta jaanuaris sai temast esimene sealses meistrisarjas ehk Premier League'is värava löönud eestlane ning samal hooajal jõuti koos Liverpooliga Meistrite liigas finaali, kus kaotati Madridi Realile. Klavan jälgis kohtumist pingilt.

2018. aasta juulis liitus Klavan Itaalia kõrgliigas ehk Serie As palliva Cagliariga. Sardiinia klubis veetis ta kolm aastat ja käis väljakul 64 kohtumises. Cagliari teatas eile hilisõhtul, et Klavaniga ei pikendata lepingut ehk ta saab klubi vahetada üleminekutasuta.

Muide, Paide Linnameeskonna suursponsoriks on teedeehitusega tegelev firma Verston, millest kuulub osa ka Klavanile.

Klavan on Eesti koondist esindanud 126 mängus ja löönud kolm väravat. Eesti parimaks jalgpalluriks on ta valitud seitse korda: esmakordselt aastal 2012 ning seejärel kuuel aastal järjest 2014-2019.

Klavani statistika maailma tippliigades

  • Saksamaa Bundesligas 125 mängu ja neli väravat
  • Inglismaa Premier League'is 39 mängu ja üks värav
  • Itaalia Seria As 61 mängu
  • Hollandi Eredivisies 173 mängu ja neli väravat
  • UEFA Meistrite liiga alagrupiturniiril kaheksa mängu
  • UEFA Euroopa liiga alagrupiturniiril 18 mängu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles