Ellermann ja Donna Anna tegid ajalugu. Palju maksab hobuse saatmine Tokyosse ja kui keeruline see on?

Christopher Krutto
Copy
Dina Ellermann ja tema hobune Donna Anna tegid Tokyo olümpiale jõudmisega Eesti ratsaspordi ajalugu. Varem pole Eesti lipu all olümpial ühtegi ratsanikku nähtud.
Dina Ellermann ja tema hobune Donna Anna tegid Tokyo olümpiale jõudmisega Eesti ratsaspordi ajalugu. Varem pole Eesti lipu all olümpial ühtegi ratsanikku nähtud. Foto: Mihkel Maripuu

Koolisõitjast Dina Ellermannist (41) saab tänavu esimene Eesti ratsasportlane, kes osalenud olümpiamängudel. Selleks, et Tokyos võistelda, on vaja Jaapanisse kohale jõuda nii tal kui ka 13-aastasel märal Donna Annal. Kui inimeste reisimine teisele poole maakera on suhteliselt tavapärane ja sirgjooneline protsess, siis kuidas näeb see välja hobuste puhul? Postimees käis Ellermannil külas Rahula tallis, kust juba pühapäeval teele asutakse.

Ettevalmistus reisiks algas juba enne Tokyo olümpiapääsme saamist, sest sinna minekuks oli loomal vaja läbida 60-päevane eelkarantiin. See on vajalik, sest sarnaselt inimestega võivad ka hobuste seas levida karmide tagajärgedega nakkushaigused.

Nüüd peavad nad 6. juuli hommikul ajavahemikus kella 8–11 jõudma Saksamaale Aachenisse, kuhu jäädakse nädalaks karantiini. Sinna minnakse Eestist autoga. Vahepeal tehakse ka peatus Poolas, et hobune saaks puhata. Pärast nädalast karantiini lähevad omaniku ja hobuse teed päevaks lahku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles